Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Blues Pills: κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι

 Σε αναμονή του επερχόμενου νέου, δεύτερου, άλμπουμ τους με τίτλο "Lady In Gold", που θακυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες (5 Αυγούστου 2016) οι Blues Pills κυκλοφόρησαν ένα lyric video για το τραγούδι "Little Boy Preacher", το οποίο μπορείτε να ακούσετε άμεσα:

  

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Παπαδήμα



Άνδρεα μίλησέ μας για το ξεκίνημά σου στο χώρο της μουσικής. Πότε και πως έγινε η πρώτη επαφή;
Ξεκίνησα τις σπουδές στην μουσική και το τραγούδι πριν έντεκα χρόνια. Ήταν το πιο ενδιαφέρον ταξίδι που έχω κάνει στη ζωή μου. Και έχοντας κρατήσει επαφή με την Λία Βίσση η οποία υπήρξε δασκάλα μου, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και επαγγελματικά με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχω κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα τραγούδια που μου έδωσε.

Νέα τραγούδια «Μη με ρωτάς αν είναι έρωτας» και «Συνήθως» μπορείς να μας τα συστήσεις;
Είναι δύο αγαπημένα κομμάτια, σε μουσική Λίας Βίσση και στίχους Ελένης Ξένου, τα οποία είχα την δυνατότητα να επιλέξω, χωρίς να μου τα επιβάλλει κάποιος. Και αυτό είναι για μένα μια ιδανική περίπτωση για το ξεκίνημά μου. Το «Συνήθως» είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήσαμε και παρότι είναι δύσκολο κομμάτι, που χρειάζεται αρκετές 'αναγνώσεις', έχει κερδίσει πολύ θετικές κριτικές. Το δεύτερο τραγούδι, το «Μη με ρωτάς αν είναι έρωτας» είναι στο ίδιο ύφος, αλλά με αρκετές διαφορές στον ρυθμό και την ενορχήστρωση και θυμίζει άλλες εποχές, όπως μου λέει ο κόσμος.

Υπάρχουν πρότυπα για σένα στο χώρο που κινείσαι και δημιουργείς;
Ναι, υπάρχουν πρότυπα, αλλά όχι για να τα μιμούμαι. Αυτό που κάνω, είναι να παρατηρώ και να κρατάω τα σημεία που μου αρέσουν απο καταξιωμένους καλλιτέχνες, ώστε να ενισχύω τα δικά μου στοιχεία που ταιριάζουν σε αυτά και να τα εξελίσσω. Περισσότερο μου αρέσει να μαθαίνω από την προσέγγισή τους στην μουσική και από τη στάση τους ώς καλλιτέχνες αλλά πολύ περισσότερο τους μελετάω ως προσωπικότητες.

Τι σημαίνει επιτυχία για σένα;
Πολύ εύστοχα θέτεις την ερώτηση! Τι σημαίνει ''για μένα'', αφού είναι μια καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Για μένα λοιπόν, επιτυχία σημαίνει να κατακτήσω τους προσωπικούς μου στόχους, πετυχαίνοντας το στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου. Και αυτοί οι στόχοι είναι: να σταθώ αξιοπρεπώς στον χώρο, να ακολουθήσω το ένστικτό μου κάνοντας μόνο επιλογές που θέλω, να καταφέρω να αποκτήσω σημαντικές εμπειρίες από συνεργασίες με σπουδαίους ανθρώπους και το σημαντικότερο... να έχει διάρκεια όλο αυτό. Φυσικά όλο αυτό χρειάζεται και τους αποδέκτες. Όσοι κι αν είναι αυτοί. Τώρα αν είναι πολλοί αυτοί τους οποίους αφορά η δουλειά μου, αυτό είναι ιδανικό.
Ποιοι άνθρωποι υπήρξαν ‘φάροι’ στην καλλιτεχνική σου πορεία;
Πολύ ωραία λέξη για να περιγράψω τους ανθρώπους που με καθοδήγησαν, αφού έχω αγάπη με τους φάρους! Αναμφισβήτητα η Λία Βίσση έχει παίξει σημαντικό ρόλο ως καθοδηγήτρια, έχοντας υπάρξει έξι χρόνια δασκάλα μου στο τραγούδι και τώρα πιά συνθέτρια και παραγωγός μου. Υπάρχουν και άνθρωποι όμως εκτός χώρου, οι οποίοι με ενθάρρυναν και με στήριζαν από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής μου με την μουσική. Και μπορώ να πώ ότι η ηθική στήριξη είναι πολύ χρήσιμη και καθοριστική.

Ποιο τραγούδι σου αγαπάς ιδιαίτερα και χαίρεσαι να το τραγουδάς;
Είναι πολύ νωρίς για να ξεχωρίσω κάποιο, αλλά μπορώ απλά να εκφράσω την αγάπη μου για το πρώτο τραγούδι με το οποίο επέλεξα να συστηθώ στον κόσμο και είναι το «Συνήθως». Είναι πολύ αντιπροσωπευτικό μου και κουβαλάει όλη την συγκίνηση και την αμηχανία του ξεκινήματός μου στην διασκογραφία.

Πιστεύεις στον διαχωρισμό μεταξύ εμπορικού και ποιοτικού τραγουδιού;
Επειδή έχει γίνει πολλή συζήτηση για αυτό το θέμα, θα πώ απλά ότι ο μόνος διαχωρισμός που υπάρχει για μενα είναι μεταξύ καλού και κακού τραγουδιού. Δηλαδή μεταξύ ικανών και λιγότερο ικανών συνθετών και στιχουργών. Απο εκεί και μετά, όλα μπορεί να είναι εμπορικά ή λιγότερο εμπορικά. Οι πωλήσεις δεν καθορίζουν την ποιότητα των τραγουδιών. Αυτά που την καθορίζουν είναι η διαχρονικότητα και η επίδρασή τους στον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου. Όσο οι άνθρωποι θα αναπτύσουν το πνευματικό τους κομμάτι, τόσο θα βρίσκει χώρο και η ποιότητα σε όλους τους τομείς-όχι μόνο στην τέχνη.

Επί του παρόντος, υπάρχουν live εμφανίσεις ή, προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα;
Στις 18 Αυγούστου, την βραδιά της πανσελήνου θα εμφανιστώ μαζί με τον Βασίλη Γισδάκη στο αρχαίο θέατρο Στράτου. Αυτή είναι η προγραμματισμένη συναυλία για την ώρα και συζητάω και για άλλα πράγματα από Φθινόπωρο, ενώ παράλληλα δουλεύω για την ολοκλήρωση του άλμπουμ.

9.Για το τέλος ποιο είναι το "moto" της ζωής σου;
Να ρίχνω το βλέμμα μου στα θετικά πράγματα της ζωής, να χαμογελάω, να τολμάω, να διεκδικώ αυτά που δικαιούμαι με κάθε κόστος, να ακολουθώ τα όνειρά μου, να εξελίσσομαι, να αγαπάω και να μην μετανιώνω για οτιδήποτε έκανα και δεν βγήκε όπως θα ήθελα, γιατί όλα είναι γνώση και μάθημα και όλα κάπου μας πηγαίνουν.
Σας ευχαριστώ πολύ για την συζήτηση!
ΟFFICIAL LINKS
https://www.facebook.com/AndreasPapadimas.Singer
https://twitter.com/anpapadimas
https://plus.google.com/+AndreasPapadimas/pos
 

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Νέα κυκλοφορία από τους Hammers Of Misfortune

Τό νέο τους (έκτο) άλμπουμ με τίτλο  "Dead Revolution" κυκλοφόρησαν οι West Coast progressive  metallers Hammers Of Misfortune μέσω της Metal Blade Records. Να σημειώσουμε εδώ ότι η τιμή του βινυλίου (για το μαύρο μιλάμε) κοστίζει 15.99€, ενώ για το έγχρωμο θα δώσετε 2€ παραπάνω! Ένα δείγμα του άλμπουμ, το οποίο ηχογραφήθηκε στα Light Rail Studios στο San Francisco, και συγκεκριμένα το "Dead Revolution" μπορείτε να ακούσετε άμεσα:
 Dead Revolution track-listing
1. The Velvet Inquisition
2. Dead Revolution
3. Sea of Heroes
4. The Precipice (Waiting for the Crash…)
5. Here Comes the Sky
6. Flying Alone
7. Days of '49

Hammers of Misfortune line-up:
John Cobbett - guitar
Will Carroll - drums, percussion
Sigrid Sheie - organ, piano
Leila Abdul-Rauf - guitar, vocals
Joe Hutton - vocals
Paul Walker - bass

http://hammersofmisfortune.com
https://www.facebook.com/hammersofmisfortune


Korn - Rotting In Vain (OFFICIAL VIDEO)

Το official video του "Rotting In Vain" από το επερχόμενο δωδέκατο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο "The Serenity Of Suffering", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου 2016, έθεσαν σε κυκλοφορία πρίν από λίγες ημέρες οι Korn. Η σκηνοθεσία είνα του Dean Karr και τό τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε κάτωθι, ενώ για προ-παραγγελία κλπ ανατρλεξτε στα παρακάτω links.
Pre-order The Serenity Of Suffering:
iTunes: http://flyt.it/KORNSOS
Google Play: http://flyt.it/KORNSOS-GP
Amazon: http://flyt.it/KORNSOSAZ

Stream 'Rotting In Vain' on Spotify: http://flyt.it/RottingInVain-SP

Connect with Korn on:
Facebook: http://facebook.com/korn
Twitter: http://twitter.com/korn
Instagram: http://instagram.com/korn_official

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Animated video από τους Thermit

Οι Πολωνοί heavy-thrashers Thermit, έχοντας κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2016 το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Saints", μας παρουσιάζουνε το ομώνυμο τραγούδι σε ένα fully animated video, το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των "Cassiaramone" (http://cassiaramone.deviantart.com/) και "Komary w czekoladzie" (http://komarywczekoladzie.blogspot.com/) και φυσικά αξίζει να το παρακολουθήσετε άμεσα.
    

Νέο official video από τους Revocation

Έχοντας κυκλοφορήσει πρίν από λίγες ημέρες το έκτο τους full-length άλμπουμ με τίτλο "Great Is Or Sin, οι Revocation θέτουν στη διάθεση των οπαδών τους και το official video για το τραγούδι του δίσκου "Arbiters of The Apocalypse" σε σκηνοθεσία David Brodsky, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε άμεσα:


'Great Is Our Sin' track-listing:
1. Arbiters of The Apocalypse
2. Theatre of Horror
3. Monolithic Ignorance
4. Crumbling Imperium
5. Communion
6. The Exaltation
7. Profanum Vulgus
8. Copernican Heresy
9. Only the Spineless Survive
10. Cleaving Giants of Ice

ANDUZE – “When I find my love” και “Press my luck”

Σας παρουσιάζουμε τον Anduze.

O Anduze είναι ένα τραγουδιστής της soul με βάση το Los Angeles. Είναι περισσότερο γνωστός για τη συνεργασία του με τον Parov Stelar.

Άλλες συνεργασίες/remixes: Andy Caldwell, Paul Harris (Dirty Vegas), Todd Terry, Teddy Douglas, DJ Tarkan, Dunkelbunt, Luca Guerrieri, Klangkarussell, Golan, Dole&Kom...
Από το τελευταίο τους project με τίτλο “Stelartronic & Anduze”, έχει ξεχωρίσει το singleWhen I Find My Love”, το οποίο ανεβαίνει σταδιακά στα ευρωπαϊκά chart. Μέχρι στιγμής έχει φτάσει στο #5 του Virgin Radio France. Επίσης, το τραγούδι ήταν η υψηλότερη νέα είσοδος στα χορευτικά chart  του ιταλικού itunes.
Official links
Vocal Remixes: anduze.bandcamp.com
 

Freddie Mercury - Messenger Of The Gods (Νέα κυκλοφορία)

Το "Messenger Of The Gods: The Singles" είναι ένα Vinyl Box Set, το οποίο περιλαμβάνει 13 επτάιντσα (7") χρωματιστά singles του μεγάλου Freddie Mercury. Θα κυκλοφορήσει στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 από την Mercury Records, διατίθεται ήδη για προ-παραγγελία και για όσους ενδιαφέρονται (και έχουνε γεμάτο πορτοφόλι) τιμάται 139.99€. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία τα singles είναι διαφορετικού χρώματος, ενώ το booklet θα περιλαμβάνει και ανέκδοτες φωτογραφίες. Παράλληλα θα υπάρχουνε και κωδικοί για downloading σε 320 kbps MP3.

To Box Set θα περιέχει τα εξής "δισκάκια"
Disc 1 - Blue:
(A) I Can Hear Music [3:29] Larry Lurex 1973
(B) Goin’ Back [3:35] Larry Lurex
Disc 2 - Orange:
(A) Love Kills [4:32] 1984
Disc 3 - Yellow:
(A) I Was Born To Love You [3:40] 1985
(B) Stop All The Fighting [3:21]
Disc 4 - Red:
(A) Made In Heaven [4:09] 1985
(B) She Blows Hot And Cold [3:42]
Disc 5 - White:
(A) Living On My Own [3:05] 1985
(B) My Love Is Dangerous [3:43]
Disc 6 - Red:
(A) Love Me Like There’s No Tomorrow [3:48] 1985
(B) Let’s Turn It On [3:39]
Disc 7 - Cyan:
(A) Time [3:59] 1986
(B) Time (Instrumental) [3:23]
Disc 8 - Orange:
(A) The Great Pretender [3:29] 1987
(B) Exercises In Free Love (Freddie’s Vocal) [3:57]
Disc 9 - Clear:
(A) Barcelona [4:28] 1987
(B) Exercises In Free Love (Montserrat's Vocal) [4:02]
Disc 10 - Gold:
(A) The Golden Boy [5:13] 1988
(B) The Fallen Priest [2:55]
Disc 11 - Green:
(A) How Can I Go On [3:57] 1989
(B) Overture Piccante [6:40]
Disc 12 – Neon Pink:
(A) In My Defence (Ron Nevison Remix) [3:52] 1992
(B) Love Kills (Wolf Euro Mix [3:25]
Disc 13 - Yellow:
(A) Living On My Own (No More Brothers Radio Mix) [3:35] 1993
(B) Living On My Own (Julian Raymond Album Mix) [3:39]

Falling Into Infinity: Κυκλοφορεί σε ltd διαφανές βινύλιο

Στις 22 Αυγούστου 2016 θα κυκλοφορήσει μία περιορισμένη (2000 αριθμημένα αντίτυπα παγκοσμίως) έκδοση του "Falling Into Infinity" των Dream Theater σε 180 γραμμάρια διάφανου βινυλίου. Διατίθεται ήδη για προπαραγγελία στο διαδίκτυο και εμείς το βρήκαμε (χωρίς να  ψάξουμε ιδιαίτερα) στα 28.99€.
Ας ξαναθυμηθούμε το "Hollow Years" σε live εκτέλεση:
Tracklist
Side A
1. New Millennium
2. You Not Me
3. Peruvian Skies
Side B
1. Hollow Years
2. Burning My Soul
3. Hell’s Kitchen
Side C
1. Lines In The Sand
2. Take Away My Pain
3. Just Let Me Breathe
Side D
1. Anna Lee
2. Trial Of Tears
I - It’s Raining
II - Deep In Heaven
III - The Wasteland



Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Χώρισαν οι δρόμοι του Michael Hoffmann με τους Assassin

Μετά από 15 χρόνια με τους Assassin, ο κιθαρίστας Michael Hoffmann αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μπάντα καί να ακολουθήσει τους δικούς του μουσικούς δρόμους. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Assassin, ο Michael Hoffmann έφυγε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ "Combat Cathedral" καθώς η συμμετοχή του ήτανε περιορισμένη.
Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε καλή τύχη στον Michael Hoffmann και να θυμηθούμε μια παλαιότερη στιγμή της μπάντας.
Facebook link

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη με τον Γιάννη Λογοθέτη των POPCAKES



Nέο τραγούδι απο το Album ''One Spark'' το "Lady Rider" πολύ Rock τίτλος θα έλεγα;
Και το ίδιο το κομμάτι είναι μια rock σύνθεση, ένας μουσικός χώρος που πάντα με ενδιέφερε, γι’ αυτό και ο στίχος είναι κάτι ανάλογο.
Θα ήθελα να μας μιλήσεις λίγο για το νέο αυτό τραγούδι...
Προέκυψε, όπως και τα περισσότερα μας τραγούδια, από μια στιγμιαία έμπνευση. Είναι ένα δυναμικό κομμάτι που η classic rock αρχική του φόρμα διανθίστηκε με electro στοιχεία.  Γενικά περιστρέφεται γύρω από τις σκοτεινές αναζητήσεις που μάλλον υπάρχουν  στον καθένα από μας,  έστω  και υποσυνείδητα,  για ελευθερία, μυστήριο και περιπέτεια.
Ποιο τραγούδι σας δυσκόλεψε περισσότερο για να ολοκληρωθεί;
Ήταν θα έλεγα τοSuperior Boy”, το πρώτο μας single από το  ''One Spark''.  Η δυσκολία υπήρχε στο να συνταιριάξεις ένα εσωστρεφές και μάλλον θλιμμένο  couple με ένα εξωστρεφές και ευδιάθετο refren, δύο στοιχεία αντιφατικά που όμως τόσο συχνά συνυπάρχουν στη ζωή μας.
Ποιά ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις επιλογές σου και τον τρόπο έκφρασής σου ;
Ta ακούσματα που πραγματικά με επηρέασαν, από τα χρόνια της προεφηβίας ακόμη, προέρχονταν κυρίως  από τη διεθνή rock  και punk σκηνή. Ο χώρος αυτός συνεχίζει να με ενδιαφέρει εξίσου, με όλες τις αλλαγές  και τις  προεκτάσεις του μέσα στο χρόνο.
Είσαι υπέρ των πειραματισμών στην μουσική;
Σίγουρα, Χωρίς πειραματισμό νομίζω ότι δεν υπάρχει εξέλιξη. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μεγάλα γκρουπ μετά από μια μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα στράφηκαν σε πιο πειραματικές φόρμες και μ’αυτόν τον τρόπο άνοιξαν καινούριους δρόμους για τους ίδιους αλλά και για πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Είναι μάλλον η φυσικό εξέλιξη της αναζήτησης και της ανάγκης να πας ένα βήμα πιο πέρα.
Πώς περιγράφεται την μουσική που παίζετε;
Μετά από χρόνια τριβής με το  straight rock και punk, στις τελευταίες μου δουλειές προτίμησα να προσθέσω στη βασική rock φόρμα και electro pop στοιχεία. Αυτό προέκυψε πιστεύω από την ανάγκη για ανανέωση και αλλαγή. Βέβαια δε γνωρίζω μελλοντικά αν θα γυρίσω στα παλιά γνώριμα μονοπάτια.
Ποιο είναι το καλύτερο τραγούδι που έχεις ακούσει τα τελευταία πέντε χρόνια;
Μάλλον είναι το  Hopeless Wanderer”  από τους  Mumford & Sons, μια υπέροχη σύνθεση και καταπληκτική ερμηνεία. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν ακούσαμε και άλλα πολύ ωραία κομμάτια τα τελευταία πέντε χρόνια.
Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν στο χώρο σου;
Νομίζω ότι η απεγνωσμένη αναζήτηση   του κέρδους από τη μουσική βιομηχανία την οδηγεί πολλές φορές στην προσπάθεια  να επιβάλει στο κοινό πράγματα που δεν αξίζουν καλλιτεχνικά ή τουλάχιστον είναι μέτρια και αυτό με τρόπους και μέσα  που δεν αρμόζουν  στο χώρο.  Όλα αυτά δεν έχουν να  προσφέρουν κάτι, απλώς δημιουργείται πολύς θόρυβος  για το τίποτα.
Μελλοντικά σχέδια;
Στα μελλοντικά σχέδια υπάρχουν καινούριες δουλειές  και καινούριες κυκλοφορίες και πάντα με διάθεση για κάτι καλύτερο.  Ελπίζω όλα να πάνε καλά,  κάτι που εύχομαι γενικότερα  για όλους μας. 


OFFICIAL LINKS