Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο Paul Kantner

Ο Paul Kantner ιδρυτής και κιθαρίστας των θρυλικών Jefferson AIrplane πέθανε χθες 28 Ιανουαρίου 2016, στο San Fransisco σε ηλικία 74 ετών. Να θυμίσουμε ότι ο  Kantner μαζί με την Grace Slick, με την οποία απέκτησαν μαζί και μία κόρη την China, ηγούνταν (μαζί με τον Jorma Kaukonen) των Jefferson AIrplane και κυκλοφόρησαν μια πλειάδα φανταστικών δίσκων με κορυφαίο, κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντα, το Surealistic Pillow, το οποίο έφτασε μέχρι το Νο. 3 των charts του Billboard, ενώ το περιοδικό Rolling Stone το κατάταξε στο Νο. 146 στη λίστα του "500 Greatest Albums Of All Time". 
 

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο David Bowie

O David Bowie πέθανε μετά από μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 69 ετών!!!!!! Στις 8 Ιανουαρίου, ημέρα των γενεθλίων του, κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ "Blackstar". Μεγάλες του επιτυχίες ήταν τα: "Space Oddity", "Heroes", "Changes", "Under Pressure", "China Girl", "Rebel, Rebel" "All the Young Dudes", "Panic in Detroit"  και “Suffragette City”


Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Συνέντευξη με τους POPCAKES



Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την μουσική και το τραγούδι;

Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Μας συντροφεύει πολλά πολλά χρόνια και εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα από αυτήν. Το να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος μέσα από κάθε μορφή τέχνης είναι το πιο σημαντικό. 


Νέο Αlbum "ONE SPARK" πως θα χαρακτηρίζατε αυτό το Album ;και λίγα λόγια για τους συντελεστές;

Το νέο μας album “One Spark” θα το χαρακτηρίζαμε alternative pop rock με πολλά electro στοιχεία.  Οι συντελεστές για αυτή τη δουλειά είναι ο Johnny Logothetis – πρώην ΟΚΤΑΝΑ (σύνθεση, guitar, vocals), η Margaret A. (vocals), ο εξαιρετικός μπασίστας Κώστας Δομενικιώτης και ο Ανδρέας Ασημακόπουλος (Massroom Studio) που υπογράφει την παραγωγή.

Ποσα τραγούδια περιέχει το Album;και από που μπορούμε να το προμηθευτούμε;

Το album περιέχει δώδεκα κομμάτια, είναι μια σχετικά μεγάλη δουλειά. Κυκλοφορεί σε φυσική μορφή (CD) από την Techkilla records – Θεσσαλονίκη (εταιρία διανομής Music Kitchen) αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή στα: 

https://itunes.apple.com/album/id982981776 http://popcakes.bandcamp.com/releases

Τι είναι αυτό που δεν έχετε κάνει ακόμα εντός μουσικής και θέλετε να το κάνετε  το συντομότερο δυνατό;

Σίγουρα μας ενδιαφέρει να κυκλοφορήσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται  καινούριες δισκογραφικές δουλειές. Υπάρχει ήδη πολύ υλικό στα συρτάρια και οδεύει σιγά σιγά προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα από αυτές θέλουμε να εκφράσουμε και άλλες πλευρές της μουσικής μας αναζήτησης που συνεχίζεται.

Που «ζει» το νέο στην ελληνική μουσική σήμερα;

Τα πράγματα δεν είναι πολύ εύκολα  για νέους καλλιτέχνες στην ελληνική μουσική σκηνή σήμερα, ιδίως την ανεξάρτητη, έχοντας υπόψη και τη ζοφερή κατάσταση της οικονομίας την οποία ζούμε καθημερινά. Παρόλα ταύτα μια καλή δουλειά , πάντα με σύμμαχο την τύχη,  έχει ελπίδα να πάει καλά γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό να ακούσει και καινούρια, αξιόλογα πράγματα.

Ποια είναι η άποψη σας γύρω από το άνοιγμα της τεχνολογίας στην μουσική τη διάθεσή της, τη διάδοσή της, την ηχογράφησή της;

Όλα αυτά πιστεύουμε ότι λειτουργούν μάλλον θετικά και βοηθούν και σε καλύτερες παραγωγές με μικρότερο κόστος αλλά και στην πιο εύκολη διάχυση της μουσικής καλλιτεχνών που τυχαίνει να μην έχουν πίσω τους κάποιο «σύστημα» να τους υποστηρίζει και να τους προωθεί.  Η ψηφιοποίηση της μουσικής είναι πραγματική επανάσταση.

Ποιο και ποιου είναι το κομμάτι που ακούτε ξανά και ξανά το τελευταίο διάστημα;

Πολλά είναι τα αγαπημένα κομμάτια, παλιότερα αλλά και καινούρια, που ακούμε ξανά και ξανά και μας προσφέρουν, μεταξύ άλλων,  χαρά, έμπνευση και αισιοδοξία. Όλα συνήθως εξαρτώνται από τη στιγμή και από τη συναισθηματική κατάσταση. Αυτό τον καιρό είμαστε κολλημένοι με το “Wild child” του “Iggy Pop”.

Σας φοβίζει η κρίση που επικρατεί στα μαγαζιά και γενικά στη δισκογραφία;

Είναι μια δύσκολή κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στο μουσικό χώρα αλλά και γενικότερα. Μακάρι όλα αυτά να αλλάξουν για να μπορέσουμε όλοι μας να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής  και να πορευτούμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Πως βλέπετε τον εαυτό σας σε μερικά χρόνια από τώρα;

Μάλλον είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί. Πιο πολύ μας απασχολεί θα λέγαμε το παρόν που έτσι και αλλιώς είναι γεμάτο με γρήγορες και απρόσμενες εξελίξεις.

Υπαρχουν σχέδια που μπορείτε να μας εκμυστηρευτείτε ;

Τον τελευταίο καιρό προετοιμάζουμε μουσικές συνεργασίες  για live εμφανίσεις και όχι μόνο, με μέλη από παλιότερες μπάντες του Johnny, όπως οι “Black Hole 9” και όλα προς  το παρόν πάνε πολύ καλά.

Links


THEO & THE BOOGIE SINNERS - "Sugar Cane" - νέο single

O Θοδωρής Αλεξίου (Theo) είναι ιδρυτής και frontman των Boogie Sinners, διεθνής μουσικός, και εμφανίζεται όλο το χρόνο με τους Boogie Sinners στην Ελλάδα καθώς και με διάφορα άλλα σχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Oι Theo & The Boogie Sinners, με μια μοναδική ενέργεια που τους διακρίνει επί σκηνής, είναι τα τελευταία 5 χρόνια ο λόγος να ''βγει'' η Rhythm & Blues μουσική ακόμη παραέξω στην Ελλάδα, να γίνει ακόμη πιο γνωστή, με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση από το Ελληνικό κοινό. Η μπάντα είναι τετραμελής (Κιθάρα/Φωνή, Φυσαρμόνικα, Μπάσο, Τύμπανα), έχει σταθερές Live εμφανίσεις κάθε εβδομάδα σε όλη την Αθήνα και σε επαρχία και το πρόγραμμα τους κυμαίνεται κάπου στις 3 - 3μιση ώρες με κύριο χαρακτηριστικό το Rock n roll .funk, blues, rock , από Chuck Berry, Elvis Presley, Muddy Waters, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan, Maceo Parker, Little Walter.
Έχουν συμμετάσχει σε διεθνή δισκογραφία όπως αυτή της Earwig Records στο Chicago, στο νέο album του Tommy McCoy, στο οποίο επίσης συμμετέχουν και μεγάλα ονόματα όπως Chris Layton & Tommy Shannon (Double Trouble), Levon Helm & Lucky Peterson.
     
 Μέλη σχήματος: Θοδωρής Αλεξίου - Κιθάρα Φωνή
                              Κώστας Τενέζος - Φυσαρμόνικα
                              Δημήτρης Γεωργόπουλος - Μπάσο
                               Γιάννης Δημουλάς - Τύμπανα

Δισκογραφία: ''Time To Roll'' Album, Νοέμβριος 2014
                         ''Good Times'' new Single,  Iούνιος 2015

Σας παρουσιάζουμε την  νέα κυκλοφορία τους, το single "Sugar Cane",
οποίο αναμένεται να συμπεριλαμβάνεται στην επερχόμενη νέα ολοκληρωμένη δουλειά τους μέσα στο 2016.
Οfficial links

Soundcloud:  https://soundcloud.com/theodore-alexiou-

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Rusty Rock live at Metallurgy Club in Larissa

16/1/2016 Στο χώρο του Μεταλλουργείου . απο το μεσημέρι (14:00μ.μ),ξεκινάμε με BBQ , όπου βάζουμε την ψησταριά,τα κάρβουνα,ψήστη και φέρτε ότι θέλετε για ψήσιμο με διάθεση να περάσουμε καλά!
Ακολούθως την ήδια μέρα η φίλια μπάντα των Rusty Rock ,θα παίξει εντος Μεταλλουργείου(21:00μ.μ και μετά..)για να γιορτάσουμε όλοι μαζί μια καινούργια χρονιά!!
Μετα το πέρας της εμφάνισης παρτάρουμε με d.j's :)
Καθόλη την διάρκεια της ημέρας οι τιμές θα αλλάξουν +1 ,για να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης
Party On Dudes

Νέο LIVE clip από τους AMKEN


Οι Αθηναίοι thrashers AMKEN επιστρέφουν, εν αναμονή του full-length δίσκου τους, με νέο φουλ live φουλ metal clip από την εμφάνισή τους στο φετινό Schoolwave Festival! Το πρώτο τραγούδι που έκανε γνωστό το συγκρότημα στην underground κοινότητα αυτή τη φορά σε ζωντανή εκτέλεση μπροστά σε ένα εξτασιασμένο κοινό σε προκαλεί να μπεις κι εσύ στο pit!
Απολαύστε υπεύθυνα: https://youtu.be/QaUPWB6WwqI (Αυτή τη στιγμή τρέχει διαγωνισμός στη σελίδα της μπάντας στο FB για 5 τυχερούς που θα κερδίσουν το πρόσφατο σπλιτ της μπάντας)

Τον τελευταίο χρόνο οι AMKEN έχουν ανοίξει συναυλίες των SIX FEET UNDER (USA) στη Γερμανία, SKULL FIST (CA) σε Κύπρο και Ελλάδα, SKELETONWITCH (USA) και ELM STREET (AU), και έχουν κυκλοφορήσει ένα ντεμπούτο EP με τίτλο "Adrenaline Shot" (30.11.2014), το οποίο eπανακυκλοφόρησε από την EBM Records σαν split. Η μεγαλύτερη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ αποτελεί το φετινό Schoolwave με headliners τους "δικούς μας" PLANET OF ZEUS μπροστά σε πλήθος 1000+ ατόμων.

Ένα από τα τραγούδια του "Adrenaline Shot" συμπεριλήφθη στη συλλογή "Lessons In Violence" του METAL HAMMER Μαΐου (τεύχος #365) ενώ αυτή τη στιγμή η μπάντα έχει ολοκληρώσει τη μίξη του επερχόμενου full-length άλμπουμ της, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016. 

YouTube - http://www.youtube.com/amkenthrash
Twitter - https://twitter.com/Amkenthrash

Acid Death, Murder Angels, Sacral Rage, Thorn Burial @Stage, Λάρισα



Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, αφού προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά και μουσικά, καταφύγαμε στο φιλόξενο χώρο του Stage στη Λάρισα για να απολαύσουμε μία συναυλία που διοράνωσε ο Σύλλογος Φίλων Ροκ-Μέταλ Μουσικής «Μεταλλουργείο» και ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης και συμμετείχαν τέσσερα ελληνικά συγκροτήματα που υπηρετούν το χώρο της Heavy Metal μουσικής.

Εν αρχή ήσαν οι Thorn Burial. Ορμώμενοι από το Συκούριο της Λάρισας και παίζοντας Thrash Metal  με επιρροές από Kreator, Destruction, Slayer κλπ  αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για τη συνέχεια, κάνοντας το κοινό να επιδοθεί στο αγαπημένο του headbanging.



Η συνέχεια μας επιφύλασσε τους  Αθηναίους Hi-Tech Metallers (sic) Sacral Rage. Έχοντας κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 τον πρώτο τους full length δίσκο “Illusions In Infinite Void” και έχοντας στις τάξεις τους έναν καταπληκτικό τραγουδιστή μας δώσανε ένα δείγμα της δουλειάς τους, το οποίο μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.



Οι  Murder Angels δεν χρειάζονται συστάσεις στο κοινό της Λάρισας, καθώς παίζανε στην έδρα τους. Το έγραψα και στο παρελθόν: η απελευθέρωση του Τόλη από το μπάσο (με την ταυτόχρονη ανάληψή του από το Δημήτρη) και η ενασχόλησή του με τα φωνητικά ωφέλησε τα μέγιστα τη μπάντα. Αυτή τη φορά υπήρξανε πιο speedαριστοί ωθώντας τον κόσμο στο απαραίτητο stage diving (διέκρινα μάλιστα μεταξύ άλλων και τον Μιχάλη Ζουναράκη των Dreamrites). Περιμένουμε πολλά από αυτούς και αναμένουμε τον πρώτο τους δίσκο.

Headliners της βραδιάς οι Acid Death, το συγκρότημα του Σάββα Μπετίνη, μια αρκετά παλιά μπάντα που υπηρετεί το  Technical & Progressive Death Metal. Έχοντας στις βαλίτσες τους τη νέα τους κυκλοφορία "Hall Of Mirrors" και φοβερά δεμένοι μας παρουσιάσανε τραγούδια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους. Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να φεύγει και στο τέλος μείναμε γύρω στα 30 άτομα. Κρίμα…. Το after party πραγματοποιήθηκε (που αλλού;) στο Μεταλλουργείο με τον Μιχάλη Ζουναράκη να μεγαλουργεί στα decks….