Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη με τον Γιάννη Λογοθέτη των POPCAKES



Nέο τραγούδι απο το Album ''One Spark'' το "Lady Rider" πολύ Rock τίτλος θα έλεγα;
Και το ίδιο το κομμάτι είναι μια rock σύνθεση, ένας μουσικός χώρος που πάντα με ενδιέφερε, γι’ αυτό και ο στίχος είναι κάτι ανάλογο.
Θα ήθελα να μας μιλήσεις λίγο για το νέο αυτό τραγούδι...
Προέκυψε, όπως και τα περισσότερα μας τραγούδια, από μια στιγμιαία έμπνευση. Είναι ένα δυναμικό κομμάτι που η classic rock αρχική του φόρμα διανθίστηκε με electro στοιχεία.  Γενικά περιστρέφεται γύρω από τις σκοτεινές αναζητήσεις που μάλλον υπάρχουν  στον καθένα από μας,  έστω  και υποσυνείδητα,  για ελευθερία, μυστήριο και περιπέτεια.
Ποιο τραγούδι σας δυσκόλεψε περισσότερο για να ολοκληρωθεί;
Ήταν θα έλεγα τοSuperior Boy”, το πρώτο μας single από το  ''One Spark''.  Η δυσκολία υπήρχε στο να συνταιριάξεις ένα εσωστρεφές και μάλλον θλιμμένο  couple με ένα εξωστρεφές και ευδιάθετο refren, δύο στοιχεία αντιφατικά που όμως τόσο συχνά συνυπάρχουν στη ζωή μας.
Ποιά ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις επιλογές σου και τον τρόπο έκφρασής σου ;
Ta ακούσματα που πραγματικά με επηρέασαν, από τα χρόνια της προεφηβίας ακόμη, προέρχονταν κυρίως  από τη διεθνή rock  και punk σκηνή. Ο χώρος αυτός συνεχίζει να με ενδιαφέρει εξίσου, με όλες τις αλλαγές  και τις  προεκτάσεις του μέσα στο χρόνο.
Είσαι υπέρ των πειραματισμών στην μουσική;
Σίγουρα, Χωρίς πειραματισμό νομίζω ότι δεν υπάρχει εξέλιξη. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μεγάλα γκρουπ μετά από μια μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα στράφηκαν σε πιο πειραματικές φόρμες και μ’αυτόν τον τρόπο άνοιξαν καινούριους δρόμους για τους ίδιους αλλά και για πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Είναι μάλλον η φυσικό εξέλιξη της αναζήτησης και της ανάγκης να πας ένα βήμα πιο πέρα.
Πώς περιγράφεται την μουσική που παίζετε;
Μετά από χρόνια τριβής με το  straight rock και punk, στις τελευταίες μου δουλειές προτίμησα να προσθέσω στη βασική rock φόρμα και electro pop στοιχεία. Αυτό προέκυψε πιστεύω από την ανάγκη για ανανέωση και αλλαγή. Βέβαια δε γνωρίζω μελλοντικά αν θα γυρίσω στα παλιά γνώριμα μονοπάτια.
Ποιο είναι το καλύτερο τραγούδι που έχεις ακούσει τα τελευταία πέντε χρόνια;
Μάλλον είναι το  Hopeless Wanderer”  από τους  Mumford & Sons, μια υπέροχη σύνθεση και καταπληκτική ερμηνεία. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν ακούσαμε και άλλα πολύ ωραία κομμάτια τα τελευταία πέντε χρόνια.
Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν στο χώρο σου;
Νομίζω ότι η απεγνωσμένη αναζήτηση   του κέρδους από τη μουσική βιομηχανία την οδηγεί πολλές φορές στην προσπάθεια  να επιβάλει στο κοινό πράγματα που δεν αξίζουν καλλιτεχνικά ή τουλάχιστον είναι μέτρια και αυτό με τρόπους και μέσα  που δεν αρμόζουν  στο χώρο.  Όλα αυτά δεν έχουν να  προσφέρουν κάτι, απλώς δημιουργείται πολύς θόρυβος  για το τίποτα.
Μελλοντικά σχέδια;
Στα μελλοντικά σχέδια υπάρχουν καινούριες δουλειές  και καινούριες κυκλοφορίες και πάντα με διάθεση για κάτι καλύτερο.  Ελπίζω όλα να πάνε καλά,  κάτι που εύχομαι γενικότερα  για όλους μας. 


OFFICIAL LINKS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου