Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Mind Terrorist – A Moment In Eternity (2016)

Οι Mind Terrorist είναι μια heavy metalcore μπάντα από τη Λάρισα και μόλις πρόσφατα λάβαμε την τρίτη τους κυκλοφορία (μετά το “Once Upon A Heartbeat” του 2012 και το “Fragments Of Human Decay” του 2014) με τίτλο A Moment In Eternity”. Η ηχογράφηση έγινε στα Audiolab Studios στη Λάρισα, ενώ η μίξη έγινε στη Γερμανία και στα Nebelhorn Studios. Tο artwork  επιμελήθηκε ο Richard Manson και το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Opos Records. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η digi edition (σε 222 hand numbered αντίτυπα) εξαντλήθηκε σε τρεις μόλις ημέρες από την κυκλοφορία του και παράλληλα ετοιμάζεται και η έκδοσή του σε βινύλιο, σε περιορισμένα και πάλι αντίτυπα.

Μουσικά ο δίσκος βρίσκει τους Mind Terrorist στην πιο ώριμη φάση της καριέρας τους. Σφιχτοδεμένοι και μεστοί, με πολύ καλή παραγωγή, μας παρουσιάζουν εννέα συνθέσεις που τσακίζουν κόκκαλα. Εναλλαγές ρυθμών και μια progressive αισθητική, η οποία όχι μόνο δεν ενοχλεί, αλλά και δεν γίνεται κουραστική για τον ακροατή.  Δυναμικά riffs, καταιγιστικά drums και ο οργισμένος τρόπος που ο Κώστας τραγουδάει συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το οποίο κορυφώνεται στα  Parallel Existence”, “Subtopia” και “Omerta”, τα οποία κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντα αποτελούν και τα κορυφαία τραγούδια του δίσκου.
Εύχομαι (και ελπίζω) οι Mind Terrorist  να συνεχίσουν τη δισκογραφική τους παρουσία, καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δυο τους μέλη έχουν ήδη μετακομίσει στο εξωτερικό. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι το “A Moment In Eternity” είναι ένας heavy metalcore δίσκος, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος για τους λάτρεις του ιδιώματος και όχι μόνο.  Επενδύστε υπεύθυνα και απολαύστε άφοβα.

Playlist
Α. A Living Infinite
Β. Fight Their Lives
Γ. The Harvest Of Time
Δ. Parallel Existence
Ε. My Bitter End
ΣΤ. Subtopia 
Ζ. My Soul Is Free
Η. Hears Alive
Θ. Omerta
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου