Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη με το γκρουπ των Cameres



-         Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου σας Album «Οι αναμνήσεις πάντα καίνε»;


Έχει αλήθειες, αναμνήσεις, σκέψεις, ανησυχίες και έρωτες. Είναι η ψυχή μας στιχουργικά και μουσικά. Ένας δίσκος που πιστεύουμε ότι έχει ακόμα περισσότερα να δώσει στον ακροατή από το ντεμπούτο μας. Αναζητήστε τον!

- Το νέο σας album σε ποιους άξονες μουσικά κινείται;


Η βάση μας είναι η ροκ μουσική. Από εκεί και πέρα το κάθε τραγούδι έχει την δική του ταυτότητα, το οποίο ντύνουμε με την φαντασία μας αλλά και με το τι χρειάζεται το κομμάτι για να γίνει καλύτερο. Οπότε δεν μας πειράζει αν κινηθεί σε πιο ήρεμα ή πιο άγρια μονοπάτια και να φλερτάρει και με άλλα μουσικά είδη.

- Κάντε μας μια μικρή ανασκόπηση της καλλιτεχνικής σας πορείας έως τώρα. Υπήρχε σε αυτήν κάποιος «άνθρωπος κλειδί» που έπαιξε καταλυτικό ρόλο;


Δημιουργηθήκαμε το 2008 αρχικά σαν πενταμελής μπάντα και μέχρι το 2010 είχαμε ηχογραφήσει τα πρώτα τέσσερα τραγούδια μας, τα οποία δώσαμε δωρεάν στο διαδίκτυο για να μας γνωρίσει ο κόσμος. Λίγο αργότερα η μπάντα θα σταματήσει να υφίσταται σαν πεντάδα και θα υπάρξει μια παύση για ένα χρόνο. Μετά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε σαν ντουέτο και να ηχογραφήσουμε τον πρώτο μας δίσκο με φίλους. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2013. Ακολούθησαν κάποιες επιλεκτικές εμφανίσεις και μετά από ένα χρόνο θα ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε τον 2ο δίσκο μας, οποίος και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, ανεξάρτητα και διαδικτυακά. Άνθρωπος κλειδί δεν υπάρχει, εμείς οι ίδιοι ήμαστε τα κλειδιά για αυτήν την δημιουργία και φυσικά όλοι όσοι έχουν ηχογραφήσει μαζί μας.

- Κατά την γνώμη σας υπάρχει ποιοτική νέα γενιά προβαλλόμενη μουσικών τραγουδιστών;


Ποιοτική νέα γενιά φυσικά και υπάρχει, και πάντα θα υπάρχει ποιοτική μουσική. Προβαλλόμενη όμως όχι. Ο κόσμος γνωρίζει ότι συμβαίνει στα τηλεριάλιτι και ότι του πασάρουν κάποια συγκεκριμένα ραδιόφωνα και κανάλια. Ακολουθεί τους παλιούς δεινόσαυρους που έγιναν γνωστοί στα 80s και 90s και μέχρι εκεί.

- Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύετε ότι παίζουν τα ραδιόφωνα σήμερα, όσον αφορά την προώθηση των τραγουδιών;


Τα ραδιόφωνα ζουν ακόμα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στα υπόλοιπα μέρη ο κόσμος θα ακούσει έναν σταθμό και αν. Τα ραδιόφωνα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση των τραγουδιών, αλλά το κάνουν ελάχιστοι, γιατί οι περισσότεροι δουλεύουν με πληρωμένες playlist, και εμείς λεφτά για πέταμα δεν έχουμε. Οπότε δεν θα μας ακούσετε σε αυτά τα ραδιόφωνα, θα μας ακούσετε στα ραδιόφωνα της επαρχίας που το πονάνε και το αγαπάνε ακόμα. Το διαδίκτυο είναι αυτό που έχει κυριαρχήσει σαν μέσο που θα ακούσει ο κόσμος μουσική.

- Χρειάζεται μέτρο η μουσική, ή λειτουργεί καλύτερα ούσα άνευ ορίων;


Ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται. Δεν νομίζουμε ότι μπορούν να μπουν μέτρα και όρια στην μουσική. Ο καθένας που ασχολείται με αυτή, έχει έναν λευκό καμβά, αμέτρητα όργανα και 7 νότες που τις χρησιμοποιεί όπως θέλει και φαντάζεται το εκάστοτε τραγούδι. Ο κόσμος είναι ο τελικός κριτής.

- Τι θεωρείτε πως είναι αυτό το οποίο σας ξεχωρίζει; Ποιο είναι το δυνατό σας χαρτί;


Δεν θεωρούμε ότι ξεχωρίζουμε από τις υπόλοιπες μπάντες της γενιάς μας, υπάρχουν αρκετοί που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ξεχωρίζουμε γιατί δεν βλέπουμε την μουσική μας από έξω, όπως ένας απλός ακροατής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αγγίζουμε τα επίπεδα των μπαντών που αγαπήσαμε στα 90s στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί που μας το έχουν πει αυτό, οπότε αυτό έχουμε σαν επιχείρημα για την ώρα. Δυνατό χαρτί νομίζουμε είναι ότι έχουμε μια καλή χημεία και μπορούμε και γράφουμε εύκολα μουσική η οποία θα ταιριάζει με τους στίχους. Είναι καλό σε μια μπάντα να υπάρχει ένας τέτοιος πυρήνας δυο ανθρώπων που κάνουν αυτή την δουλειά. Ε, αυτοί είμαστε εμείς, ο Νίκος και ο Γιάννης.

- Επόμενα βήματα – όνειρα;


Είναι λίγο δύσκολη η περίπτωση μας γιατί ο Γιάννης εδώ και δυο χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ο Νίκος πίσω στην Καβάλα. Οπότε είναι κομμάτι δύσκολο το να οργανωθεί η μπάντα και να μπορέσει να αποδώσει live τις μουσικές που έχουμε γράψει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Cameres θα συνεχίσουν να δημιουργούν, με όποιο τρόπο και κόστος. Αυτό είναι το όνειρο μας, η δημιουργία.

-         Τέλος, θα ήθελα να μας δώσετε ένα στίχο δικό σας που νιώθετε ότι σας χαρακτηρίζει πλήρως και θα κλείσουμε με αυτό...

 

«Δώσε μου την δύναμη να αλλάξω αυτό τον κόσμο
Να νιώθω σίγουρος πως θέλω εδώ να ζω
Απαίσιους δαίμονες θέλω να σκοτώσω
Και οι αγγέλοι μας να στήσουνε χορό»

Links:

https://www.facebook.com/cameres/?fref=ts

http://www.cameresband.gr/ 

https://www.youtube.com/user/Cameresband

https://cameres.bandcamp.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου