Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Nightglow – Orpheus (2014)

Οι Nightglow είναι ένα συγκρότημα από την Ιταλία που δραστηριοποιείται από το 2003. Το Orpheus είναι η δεύτερη full length κυκλοφορία μετά το “We Rise” του 2013 και κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου 2014 από την Bakerteam Records. Το album ηχογραφήθηκε στα B-Demolition studios, ενώ το artwork φιλοτεχνήθηκε από τον Alessandro Conti. Στις 17 Νοεμβρίου έπαιξαν support στους Lizzy Borden στην εμφάνιση των τελευταίων στην Ιταλία.
Οι Nightglow παίζουνε κλασικό heavy metal δοσμένο με ένα μοντέρνο τρόπο, χωρίς ωστόσο να κρύβουν τις επιρροές τους από μπάντες όπως οι Manowar, οι Metallica και οι Maiden. Άλλωστε είχαν διατελέσει για ένα διάστημα στην αρχή της μουσικής τους καριέρας  tribute band στους Manowar.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι τα δυναμικά φωνητικά του Daniele Abate που χαρακτηρίζονται άλλοτε για τη σκληράδα τους που φτάνουν έως και τα όρια του hard core, χωρίς βέβαια να τα ξεπερνούν, και άλλοτε για τη μελωδικότητά τους ώστε να αναδεικνύεται και ο έμφυτος ρομαντισμός των συνθέσεων του δίσκου. Τεχνικά η μπάντα είναι άψογη και τα μέλη της αξιοποιούν στο έπακρο τις ικανότητες τους παραδίνοντας μας έτσι ένα δίσκο που κινείται στα επικά μονοπάτια του  heavy metal. Ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα τα “Lead Me”, “Fuck You”, “Stay With Me” και “Orpheus”.
Ακούστε το δυνατά.
Πρωτοδημοσιεύθηκε στο rocktime.gr

ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ''ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ (ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ)''


'' Στα χέρια μου σε πήρα ανθό και γίνηκες λουλούδι, μα το λουλούδι εχάθηκε και γίνηκε τραγούδι.''
Εμπεριέχοντας ειλικρινή συναισθήματα βγαλμένα μέσα από την ζωή το νέο τραγούδι, με το οποίο επιστρέφει ο Χάρης Πανόπουλος. Τραγούδι το οποίο έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα, ( ''Πράσινες Γραμμές'', ''Εσπέρα'', ''Ο Φάρος''), το ''Καστελόριζο (Τριαντάφυλλο)''  δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις και προσεγγίσεις του νεαρού τραγουδοποιού. Διασκευάζοντας έναν παραδοσιακό γαμήλιο σκοπό από το Καστελόριζο και με το μοναδικό χρώμα και μέταλλο της φωνής του Χάρη, οι στίχοι του Θοδωρή Παρασκευόπουλου παίρνουν σάρκα και οστά.
Μουσική: Παραδοσιακό  Καστελόριζου
Στίχοι: Θοδωρής Παρασκευόπουλος   **(Εξαιρώντας το πρώτο δίστιχο)
Ερμηνεία: Χάρης Πανόπουλος

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Φωκάς Μουρτζάκης: Λύρα
Ισμήνη Πεπέ: Ηλ.Κιθάρα
Ντορίτα Χωραφά: Φωνητικά, ντέφι
Χάρης Πανόπουλος: Λαούτο,μπεντίρ

Ενορχήστρωση : Χάρης Πανόπουλος
Ηχοληψία-Μίξη: Ισμήνη Πεπέ
Επιμέλεια Παραγωγής: Ισμήνη Πεπέ

4o ROCK MUSIC STORE FESTIVAL



To 4o ROCK MUSIC STORE FESTIVAL είναι ξανά εδώ! Πιο μεγάλο και πιο δυνατό. Την Κυριακή 5 Απριλίου εφτά συγκροτήματα, ορισμένα έρχονται για πρώτη φορά στη πόλη μας, θα ανεβούν τη σκηνή του Larissa Sports Center, για ένα απογευματο-βραδο τίγκα μέταλ!!! Τσεκάρετε τις μπάντες που θα παίξουν και δώστε όλοι το «παρών» γιατί πραγματικά το αξίζουν όλοι.


     DREAMRITES
    NEED
    CONVIXION
    RESURGENCY
    IRA DIABOLI
    FAITHREAT
   LIFESTOCK

Aπο τις 6 που ανοίγουν οι πόρτες και μέχρι να ξεκινήσει η συναυλία, στα διαλείμματα από τις μπάντες μέχρι που να γίνει η αλλαγή και για το after party που θα γίνει στο ίδιο μέρος την μουσική θα επιμελείται ο Βαλάντης από το Bono Cofee Bar.

To εισιτήριο του φεστιβάλ κοστίζει 7 ευρώ προπώληση και 9 στο ταμείο και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα εξής σημεία:
1)ROCK MUSIC STORE
2)LARISSA SPOTS CENTER
3)BONO COFFE BAR
4)SNUFF TOBACCO
5)ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΕΙΟ

Για το φεστιβάλ θα μπει λεωφορείο με σημείο αναχώρησης το Parking πίσω από τα κεντρικά ΚΤΕΛ Λάρισας στις 17:45 και επιστροφή μετά τη συναυλία. Το λεωφορείο είναι δωρεάν. Για κρατήσεις θέσεων και για περισσότερες πληροφορίες  6978 817 406.



Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

A Tribute Band To BLACK SABBATH @STAGE Mar 27, 2015

  Την Παρασκευή 27 Μαρτίου μαζευτήκαμε στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Stage για να τιμήσουμε ένα θρυλικό συγκρότημα της Heavy Metal μουσικής, τους τρισμέγιστους Black Sabbath. Μουσικοί από διάφορες μπάντες της Λάρισας παρουσιάσανε στο φιλοθέαμον και φιλόμουσο κοινό ένα setlist από όλες σχεδόν τις περιόδους των Sabbath δίνοντας κυρίως έμφαση, όπως ήταν λογικό, στην πρώτη (με Ozzy) και στη δεύτερη (με Ronnie James Dio) περίοδο.
  Το headbanging ήτανε απλά ασταμάτητο (ιδιαίτερα από το Θωμά του Rock Music Store) και τόσο οι μουσικοί, αλλά και οι παρευρισκόμενοι το ευχαριστηθήκαμε ιδιαίτερα, ενώ δεν μας έλλειψε ούτε το stagediving (κυρίως από το Tziou των Murder Angels). Στο κλείσιμο του live η μπάντα ανέβασε στη σκηνή και όποιον οπαδό ήθελε, για να τραγουδήσουνε μαζί το θρυλικό Paranoid.
  Πολύ θετικό το γεγονός ότι στο live μαζευτήκανε άνθρωποι κάθε ηλικίας, αποδεικνύοντας απλά τη διαχρονικότητα των κομματιών των Black Sabbath. To όλο event έκλεισε με τις μουσικές επιλογές του Κώστα από το Stage, οι οποίες μας θυμίσανε παλιές και δοξασμένες εποχές της ροκ μουσικής.



Αλέξης Σουρής - Της ομορφιάς το άγιο



Σας παρουσιάζουμε τον Αλέξη Σουρή και την νέα δισκογραφική του δουλειά «Της ομορφιάς το άγιο».
Περιέχει τέσσερα τραγούδια σε μουσική δική του και του Δημήτρη "James" Μπασδάνη και στίχους των  Δημήτρη "James" Μπασδάνη, Βασίλη Γεροδήμου, Άγγελου Μητσόπουλου και δικούς του.
Συμμετέχουν οι:  Καλλιρόη Πετράκη (φωνή) και Μιχάλης Ιωαννίδης (μπουζούκι).

Ενορχήστρωση: Δημήτρης "James" Μπασδάνης
Ηχογράφηση, μίξη, mastering, programming: Κώστας Μπασδάνης

Κυκλοφορεί από την Music Shots


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Temperance - Limitless (2015)

  Οι Temperance (να μη συγχέονται με το ομώνυμο γκρουπ από τον Καναδά που έγινε γνωστό για τη διασκευή του στο “Forever Young” των Alphaville) είναι ένα συγκρότημα από τη γειτονική Ιταλία, το οποίο κινείται στα πλαίσια του melodic power metal με σαφείς επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Delain και οι Amaranthe. Το  Limitless” είναι το δεύτερο άλμπουμ των Ιταλών, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 30 Μαρτίου 2015 από την Scarlet Records και έρχεται ένα χρόνο μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το οποίο και έτυχε θερμότατης υποδοχής από την μεταλλική κοινότητα. Η μίξη και το mastering του δίσκου πραγματοποιήθηκε από τον Simone Mularoni (κιθαρίστας των DGM) στο Domination Studio του San Marino, ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Gustavo Sazes γνωστός από τη δουλειά του με τους Arch Enemy, James LaBrie κ.α.
   Το συγκρότημα αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες των Bejehit με την προσθήκη της Chiara Tricarico, η οποία με τις οπερετικές φωνητικές της δυνατότητες και εμπλουτίζοντας τη φωνή της με ένα ισχυρό συναισθηματικό τόνο ξεδιπλώνει τις συνθετικές δυνατότητες του γκρουπ. Μεγάλο πλεονέκτημα των Temperance, ο κιθαρίστας  Marco Pastorino, ο οποίος αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της μεταλλικής σκηνής και παράλληλα δεν περιορίζεται μόνο στο (γρήγορο) παίξιμο της κιθάρας του, αλλά βοηθάει και στα φωνητικά με την ερμηνεία του.
   Ο ήχος είναι ιδιαίτερα δυναμικός και το μοντέρνο μελωδικό metal που παίζουνε ενσωματώνει εύστοχα τα συμφωνικά στοιχεία των συνθέσεων, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα folk περάσματα. ToLimitless” περιέχει πολύ καλά τραγούδια, από τις οποίες ξεχώρισα ιδιαίτερα τα “Oblivion”, “Here & Now”, “Me Myself And I”, “Burning” και το ομώνυμο κομμάτι, με το οποίο και κλείνουνε το δίσκο. Κλείνοντας θα συμπλήρωνα ότι πρόκειται για ένα ευχάριστο άλμπουμ, το οποίο χωρίς να ανανεώνει μουσικά το είδος προτείνεται ιδιαίτερα στους οπαδούς αυτού του συγκεκριμένου μουσικού ιδιώματος. 

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Second Hand Vinyl Bazaar Vol.4

Τήν Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου, το 4ο παζάρι μεταχειρισμένων βινυλίων θα λάβει χώρα στη ΣΤΟΑ, Παναγούλη 66 στη Λάρισα από τις 13:00 μέχρι τις 20:00.

Opera Chaotique Live!!! @ Stage Club, Λάρισα - Νέα Παράσταση: Bukowski, Ποιήματα ενός Πορνόγερου!!!



OPERA CHAOTIQUE
Σάββατο 04 Απριλίου 2015
 Stage Club, Λάρισα
‘’Ιστορίες για φθηνά ποτά, ανήθικα θηλυκά, μοναχικές καρδιές και ξεφτισμένα όνειρα’’
“BUKOWSKI: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΥ”

Ως γνωστόν, η αμαρτωλή νυχτερινή έξοδος στη Λάρισα είναι μια και μοναδική και ακούει πάντα στο αγαπημένο όνομα Opera Chaotique. Μετά τον πάταγο και τις ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού από το αγαπημένο κοινό της Λάρισας, την προτελευταία μέρα του 2014, οι Opera Chaotique επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση σουρεαλιστικού καμπαρέ “BUKOWSKI: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΥ” στο Stage Club το Σάββατο 04 Απριλίου, διαλέγοντας να επαναλάβουν τις μεγάλες συγκινήσεις και τα ανεπανάληπτα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα από όλες τις κωμικοτραγικές περιπέτειες που διαδραματίζονται επί σκηνής κάθε φορά που εμφανίζονται ενώπιον του πιο φανατικού τους κοινού, στην αγαπημένη τους πόλη, την Λάρισα!!!

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του κακού παιδιού της διανόησης Charles Bukowski, οι εκκεντρικοί τροβαδούροι του χάους Opera Chaotique παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση με άξονα τον σαγηνευτικά άσωτο βίο του. Με τραγούδια από την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά “BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man”, πειραγμένες διασκευές από Tom Waits μέχρι Tiger Lillies και τις απολαυστικά σουρεαλιστικές ιστορίες τους με πρωταγωνιστές τη Μαρία Μαγδαληνή, το Φάντασμα της Όπερας και τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ, οι Opera Chaotique χαρίζουν στο κοινό τους μια απολαυστικά αμαρτωλή μουσική εμπειρία.

Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος. Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο μουσικών αλχημιστών που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, δημιουργήθηκε το 2011 από τον Tenorman (κατά κόσμον Γιώργο Τζιουβάρα) στα φωνητικά και το πιάνο και τον Voodoo Drummer (κατά κοσμον Χρήστο Κουτσογιάννη) στα ντραμς και τα πάσης φύσεως κρουστά.
 
Κι ενώ η γραφειοκρατία της μουσικής βιομηχανίας μάταια πάσχιζε να τους εντάξει σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος, το “ψαγμένο” κοινό της Αθήνας και της επαρχίας τους ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους.
 
Το ίδιο συνέβη και εκτός συνόρων και το συγκρότημα ήδη αριθμεί πολλές εμφανίσεις σε σημαντικά venues το White Trash του Βερολίνου, το Theaterhaus της Στουτγκάρδης, το Harlem Jazz Club της Βαρκελώνης, το Backstage Club της Αγίας Πετρούπολης και το Secret Garden Party του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στις δύο δισκογραφικές τους δουλειές συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως ο Bob Brozman, ο Bleine Reininger των Tuxedomoon, ο θρυλικός μπλουζίστας Lousiana Red και ο εκκεντρικός frontman των Tiger Lillies Martyn Jacques. 


 Ώρα Έναρξης: 22:00
Τιμή Εισιτηρίου : Προπώληση – Ταμείο : 8€
Κρατήσεις Πληροφορίες: 6970 936 422 (μεταξύ 17:30 – 22:00)

Προπώληση εισιτηρίων:
•Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326
•Bono Coffe Bar, Μαρίνου Αντύπα 1, 2413 014231

Διοργάνωση : Alive Art Performances

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Rock 'n' Roll Children + Pandora's Box || Larissa Sports Center 28/3/2015

ROCK 'N' ROLL CHILDREN + GUESTS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

Support Band: PANDORA'S BOX.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015.
Larissa Sports Center (7ο χλμ Λάρισας - Τρικάλων).
Είσοδος: 10 ευρώ.
Ώρα έναρξης: 19:45.
Προπώληση εισιτηρίων: Μεταλλουργείο (Βενιζέλου 136)
Larissa Sports Center (7ο χλμ Λάρισας - Τρικάλων) και
Rock Music Store (Κοραή 34) στη Λάρισα.
Rising Heavy Metal Bar (Καραϊσκάκη 57) στα Τρίκαλα.

Η προπώληση ξεκίνησε!
Οι Rock 'N' Roll Children, η tribute μπάντα - φαινόμενο στον μεγάλο Κοντό Ronnie James Dio, επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη της Λάρισας. Η 16η Μαΐου 2010, η μαύρη ημερομηνία για τον κόσμο του Hard Rock και του Heavy Metal ήταν ένας από τους λόγους για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η ιδέα 5 μεγάλων οπαδών του RJ Dio. Από τότε η μπάντα έχει οργανώσει τέσσερις συναυλίες φιλανθρωπικού σκοπού στην Αθήνα (οι οποίες ήταν όλες sold out), έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Όσοι έχουν παρευρεθεί σε μία από τις συναυλίες των RnR Children ξέρουν πολύ καλά για τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις. Το Σάββατο 28 Μαρτίου το συγκρότημα παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους από την τοπική σκηνή και όχι μόνο θα βρεθούν στη σκηνή του Larissa Sports Center και υπόσχονται μια μεγάλη εμπειρία για τους οπαδούς του Ronnie James Dio αλλά και γενικότερα της σκληρής μουσικής, με τραγούδια των Elf, Rainbow, Black Sabbath, Dio & Heaven and Hell.

Οι Rock n Roll Children είναι οι:

Γιάννης Παπανικολάου - Φωνητικά.
Μανώλης Τσίγκος - Κιθάρα.
Γιάννης Τσιμάς - Μπάσο.
Γιώργος Γεωργίου - Πλήκτρα.
Νίκος Αναστασιάδης - Τύμπανα.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Λαρισαίοι PANDORA'S BOX.

Οι Pandora's Box δημιουργήθηκαν το 2002 στην πόλη της Λάρισας. Η μπάντα συμμετείχε σε πολλές τοπικές εκδηλώσεις, παίζοντας τραγούδια από το φάσμα του Heavy Metal αλλά και δικές τους συνθέσεις. Η μπάντα εξαιτίας πολλών αλλαγών στη σύνθεση αλλά και κάποιου προβλήματος υγείας κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο. Το βράδυ της 28ης Μαρτίου θα μας παρουσιάσουν δικό τους υλικό από το ντεμπούτο τους, νέα κομμάτια που δουλεύουν για την κυκλοφορία τους νέου τους album αλλά και κάποιες άλλες εκπλήξεις.

Οι Pandora's Box είναι οι:

Γιάννης Αυγερινός - Τύμπανα.
Λουκάς Αυγερινός - Κιθάρα.
Δημήτρης Σούρλας - Μπάσο.
Σωτήρης Αθανασίου - Πλήκτρα.
Αλέξανδρος Σιδεράκος - Φωνητικά.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο Larissa Sports Center θα λάβει χώρα μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Hard Rock και του Heavy Metal που κανένας φίλος της μουσικής δεν πρέπει να χάσει.

Θα ακολουθήσει after party στον χώρο του Μεταλλουργείου.

...The World Is Full Of Kings And Queens...
Με την υποστήριξη των:
Metal Hammer & Heavy Metal
Rock Overdose
Metal Invader
Rock Hard
Rock Time
Rising Heavy Metal Bar
Rock Music Store
Black Rose Rock Bar
Fatto Sto Xeri
Straightart

Υ.Γ.: Για την μεταφορά του κοινού θα υπάρξει λεωφορείο το οποίο θα επιστρέψει αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρξουν λίγες ημέρες πριν το live.

BLACK SABBATH TRIBUTE BAND LIVE @STAGE Mar 27, 2015

Μια ακόμη περιήγηση στα σκοτεινά μονοπάτια των πρωτοπόρων και αξεπέραστων Black Sabbath σε κομματια από όλη σχεδόν την πορεία τους!!!
Stage (Ήρας καί Φιλίππου 8, Λάρισα)

Γενική είσοδος : 6 ευρώ με μπύρα.
Πόρτες : 21.30

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

nikita - back to life

https://www.youtube.com/watch?v=cgTMOVeHQBo&feature=youtu.be


Ο  ανεξάρτητος συνθέτης από Αυστραλία “Νικήτας” παρουσιάζει την τρίτη του δισκογραφική δουλειά “BACK TO LIFE τα μέλη του συγκροτήματος είναι τα εξής :
·        ΝΙΚΗΤΑΣ  ΓΚΟΛΤΣΟΣ (φωνή, κιθάρα)
·        ΠΕΤΡΟΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (τύμπανα)
·        ΒΑΣΙΛΗΣ  ΠΟΔΑΡΑΣ (κιθάρα)
·        ΠΕΤΡΟΣ  ΞΟΥΡΑΦΑΣ (πλήκτρα)
·        ΜΑΡΙΟΣ  ΔΑΟΥΣΗΣ (μπάσο)
Ο Νικήτας έχει ένα μοναδικό φωνητικό ήχο που τον κάνει να ξεχωρίζει καθώς και τα υπέροχα φωνητικά της Georgina χρωματίζουν την δουλειά. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα παιδιά έχουν ταλέντο, ακούγοντας τον δίσκο αυτό, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εντυπωσιάσει τον ακροατή.
Ο Νικήτας είναι ο παραγωγός του C.D και έχει συνθέσει όλα τα τραγούδια συμπεριλαμβανομένων και των στίχων. Το άλμπουμ αυτό συνδυάζει τις rock μελωδίες της χρυσής εποχής με το νέο pop ήχο του σήμερα.
 Γίνεται λοιπόν συνταξιδιώτες στην καινούργια δουλειά του“nikita” “BACK TO LIFE.
  
Official Link:
https://www.facebook.com/Nikitamusic.gr

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Starbynary - Dark Passenger (2014)



Οι Starbynary είναι ένα progressive metal τρίο από τη γειτονική Ιταλία το οποίο ίδρυσε ο τραγουδιστής των Derdian, Joe Caggianelli σε συνεργασία με τον Leo Giraldi. Το “Dark Passenger” είναι το πρώτο τους άλμπουμ και  κυκλοφόρησε στις 1 Δεκεμβρίου 2014 στην Ευρώπη και στις 20 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ από την Bakerteam Records. Η παραγωγή του δίσκου έγινε στην Τεργέστη από τον Peter Pahor, ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Felipe Machado Franco.
  Πρόκειται για ένα concept δίσκο επηρεασμένο από το βιβλίο του Jeff LindsayDarkly Dreaming Dexter”, το οποίο ενέπνευσε και την τηλεοπτική σειρά “Dexter”. Οι μουσικοί πλέκουν και συνθέτουν με μαεστρία την ιστορία του Dexter τονίζοντας τη δραματική του πορεία η οποία νότα νότα, στίχο στίχο, τραγούδι τραγούδι κορυφώνεται σταδιακά οδηγώντας τον ακροατή στη συμμετοχή του στο προσωπικό δράμα του πρωταγωνιστή.
  Κυρίαρχο στοιχείο του δίσκου η πολυπλοκότητα στη δομή των τραγουδιών, κάτι που είναι δεδομένο στις progressive μπάντες και ταυτόχρονα προσθέτουν power και epic στοιχεία στη μουσική τους υπενθυμίζοντας μας έτσι ότι η prog μουσική ταιριάζει άψογα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πιο heavy καταστάσεις. Επιπρόσθετα, δεν λείπουν τα μελωδικά, αλλά και τα μελαγχολικά στοιχεία που βοηθούν το όλο σύνολο να ενωθεί αρμονικά και μέσα από την άψογη παραγωγή να απογειώσει το συνολικό αποτέλεσμα. Ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα τα “Dawn Of Evil”, “Blood”, το πιο powerMy Enemies” και το κορυφαίο όλων το “The End Begins”, τελευταίο και μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι του δίσκου το οποίο και διαθέτει στην ολότητά του τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε πιο πάνω.
   Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι οι Starbynary συνδυάζουν άψογα την επιδεξιότητα που (οφείλουν να) έχουν οι progressive μπάντες σε συνδυασμό με μια ωριμότητα στη σύνθεση των τραγουδιών, τα οποία φορτισμένα με συναισθήματα δημιουργούν ένα αξιοπρεπέστατο δίσκο και παράλληλα θέτουν τη βάση για μία αξιοπρόσεκτη καριέρα στο είδος τους. Οι πιστοί του  progressive metal επενδύστε άφοβα.

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο rocktime.gr