Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015



Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου κατευθυνθήκαμε στην Τερψιθέα Λάρισας και συγκεκριμένα στο  Larissa Sports Center για να παρακολουθήσουμε  τον Warrel Dane με την παρέα του. Τη συναυλία ανοίξανε οι Mind Terrorist, ένα heavy γκρουπ  με metalcore φωνητικά από τη Λάρισα, οι οποίοι παίξανε τραγούδια από τους πρώτους δύο δίσκους τους “Once Upon A Heartbeat” και “Fragments Of Human Decay”. Κλείσανε με το τραγούδι “Freedom For Death” με τον Κώστα Καφρίτσα, τον τραγουδιστή τους να δηλώνει ότι αυτό είναι το τελευταίο live της μπάντας, καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δύο από τα μέλη πρόκειται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Πάντως μέσα στα πλάνα τους, όπως μου έλεγε ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης (μπασίστας των  Mind Terrorist και Πρόεδρος του Συλλόγου «Μεταλλουργείο»), είναι να κυκλοφορήσουν το τρίτο τους άλμπουμ στο δεύτερο μισό του 2016. Οψόμεθα…

Δεύτερο support group οι Dreamrites, ορμούμενοι και αυτοί από τη Λάρισα, μας παρουσιάσανε δείγματα των συνθέσεων τους, τα οποία ελπίζουμε να τα μετουσιώσουν σύντομα σε δίσκο. Είναι επηρεασμένοι από το NWOBHM και θα χαρακτήριζα τη μουσική τους ένα μείγμα από Iron Μaiden (κυρίως), Helloween και Crimson Glory. Speedαριστοί και power, μελωδικοί όπου απαιτείται μας χαρίσανε ένα χορταστικό σετ 10 τραγουδιών. Ενδεικτικά αναφέρω  τα “The Redeemer”, “Alone Without You”, “Snow Queen”, ενώ κλείσανε με μια διασκευή στο “Powerslave”.



Γύρω στις 23:15 βγήκε στη σκηνή ο Warrel Dane με την μπάντα του. Οφείλω να εξομολογηθώ ότι δεν είμαι και ο μεγαλύτερος οπαδός του (κοινώς δεν είναι και πολύ του γούστου μου), εντούτοις άδραξα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά μία συναυλία που εστίαζε κατά κύριο λόγο στο “Dead Heart In A Dead World”, το οποίο και παίξανε ολόκληρο. Κλείσανε, αν δε με απατάει η μνήμη μου με το “Born” από τον 6ο δίσκο των NevermoreThis Godless Endeavor”. Στο τέλος της συναυλίας άκουσα αρκετές γνώμες, τόσο θετικές, όσο και αρνητικές. Εγώ μένω στο γεγονός ότι παρακολουθήσαμε στην πόλη μας μια συναυλία με τον Warrel Dane, ο οποίος, έστω και αν διανύει μια περίοδο παρακμής, παραμένει μια μεγάλη μορφή και υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο της μέταλ μουσικής.
Πρωτοδημοσιεύθηκε στο rocktime.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου