Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

A.M.A. Fest Vol V, Stage Feb 21, 2015



Το Σάββατο, 21 Φλεβάρη, ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης και ο Σύλλογος Φίλων Ροκ-Μέταλ Μουσικής «Μεταλλουργείο» διοργάνωσε το 5ο Α.Μ.Α. Festival στο φιλόξενο χώρο του Stage, στη Λάρισα με τη συμμετοχή τεσσάρων συγκροτημάτων που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της rock και heavy μουσικής. Το φεστιβάλ άνοιξαν οι Λαρισαίοι Cryptic Omen, οι οποίοι υπηρετούν το χώρο του metalcore. Τους είχα ξαναδεί στη Λάρισα στις 17 Οκτώβρη 2014, σε ένα ανάλογο event που είχε διοργανώσει ο Μιχάλης Ζουναράκης και τολμώ να πω πως στην τελευταία τους εμφάνιση ήτανε εξαιρετικοί. Σαφώς πιο δεμένοι και πιο ώριμοι κερδίσανε το χειροκρότημα του κοινού παίζοντας τραγούδια-διασκευές από Bring Me The Horizon, Parkway Drive, Miss May I και As I Lay Dying, ενώ μας αφήσανε το καλύτερο για το τέλος, ένα δικό τους τραγούδι το Illumination, ένα εντυπωσιακό κομμάτι, το οποίο πέρα από τις metalcore επιρροές είχε να επιδείξει και ταχύτητα και μελωδία και power περάσματα. Ευελπιστώ να κυκλοφορήσει σύντομα και, γιατί όχι και σε 7” βινύλιο. 
Δεύτερο γκρουπ οι Inmost Ego, οι οποίοι αλλάξανε άρδην το μουσικό στυλ και περιπλανηθήκαμε μαζί τους σε ποιητικά ηχοτόπια βγαλμένα μέσα από τα σώψυχα της εσωτερικής τους, και όχι μόνο, ψυχοσύνθεσης. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στην καταπληκτική και συνάμα εκφραστική φωνή του Βασίλη Καραμπίλια που χαρακτηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινά μαγευτική progressive προσωπικότητα της μπάντας. Ξεχώρισα ιδιαίτερα το Sinners, Scoundrel (Α Letter To A Dead Poet) και το Plato And The Mermaid (progressive αρχέτυπο), με το οποίο και κλείσανε την εμφάνισή τους.
Στις 10:45 ήγγικεν η ώρα για τους Rusty Rock. Πέρα από κάποια videos από το YouTube δεν είχα άλλες πληροφορίες για το γκρουπ από το Βόλο και δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό που θα ακολουθούσε. Τεχνικά άρτιοι, παίζοντας μπαρουτοκαπνισμένο heavy rocknroll, εμποτίσανε το δέρμα μας με πεπαλαιωμένο bourbon και καθόλου, μα καθόλου σκουριασμένα τραγούδια. Raise Up The Irons, Misery Life, Man In Chain, και My Shotgun Brings You Fire τα καλύτερά τους, ενώ μας ξεσηκώσανε και με ένα cover στο Ace Of Spades που παίξανε ενδιαμέσα. Ανυπομονώ να τους ξαναδώ live σύντομα και ευελπιστώ να μας παρουσιάσουνε σύντομα την πρώτη τους κυκλοφορία!!! 
Δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και οι headliners του festival, οι Crosswind εμφανιστήκανε στη σκηνή. Παίζοντας power/speed metal μας αποδείξανε ότι είναι γεννημένοι για το πάλκο, καθώς θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτεροι στις live εμφανίσεις τους, αφού μια τέτοια μπάντα ανήκει, αποκλειστικά και μόνο στο σανίδι του πάλκου. Παίξανε κυρίως τραγούδια από το πρώτο τους full-length albumVicious Dominion” με το ομώνυμο κομμάτι να κλέβει την παράσταση, ενώ δεν έλειψαν και παλαιότερα τραγούδια όπως το “Eye Of The Storm”. Δύο covers στο Hell Patrol των Judas Priest και στο Power Of The Night των Savatage εκτοξεύσανε την αδρεναλίνη στα ύψη και παράλληλα μας αποδείξανε ότι αυτή η μπάντα διασκεδάζει να βρίσκεται στη σκηνή και να μας προσφέρει αγνό και ανόθευτο ατσάλι.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι ήτανε μια όμορφη βραδυά, την οποία οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν και διασκέδασαν με την ποικιλία των συγκροτημάτων που παρακολούθησαν. Αναμένουμε, λοιπόν, το επόμενο φεστιβάλ που θα διοργανώσει ο Γρηγόρης και ο Σύλλογος Φίλων Ροκ-Μέταλ Μουσικής «Μεταλλουργείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου