Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Blues Pills, Million Hollers @ Principal Jan 23, 2015


Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούσανε στη Θεσσαλονίκη και στο Principal Club για την πολυαναμενόμενη συναυλία των Blues Pills. Support group ήτανε οι Million Hollers, οι οποίοι παίζανε εντός έδρας και βγαίνοντας στη σκηνή λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ μας καθηλώσανε με το ηλεκτρικό blues μπολιασμένο με soul και ψυχεδελικά στοιχεία. Παίξανε για 45 λεπτά περίπου και αποτελέσανε το καλύτερο ορεκτικό για τον κόσμο που με ανυπομονησία ανέμενε την Elin και την παρέα της.
  Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους Blues Pills. Το πολυεθνικό κουαρτέτο, έχοντας κυκλοφορήσει τον περασμένο Αύγουστο το πρώτο τους ομώνυμο full length album ξεκινήσανε δυναμικά με το “High Class Woman”, με το οποίο και ανοίγουνε το δίσκο. Παίξανε τραγούδια τόσο από το συγκεκριμένο άλμπουμ (Ain't No Change, No Hope Left For Me, Astralplane, Devil Man και Little Sun), όσο και από τις ΕΡ κυκλοφορίες τους όπως τα “Dig In” και “The Time Is Now” από το “Devil ManEP, και το “Bliss” από το ομώνυμο και δυσεύρετο πλέον ΕΡ του 2012 που κυκλοφόρησε από την  Crusher Records. Ακούσαμε ακόμη ένα cover στο “Elements And Things” του Tony Joe White, ενώ κλείσανε με το “Black Smoke”.
Στα συν της βραδιάς βρίσκεται το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε, στην καλύτερή του ίσως εποχή, ένα συγκρότημα που βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και κερδίζει συνέχεια νέους οπαδούς με την καταπληκτική του μουσική, που πηγάζει κατευθείαν από τα 70’ς, αλλά μας προσφέρεται με ένα φρέσκο και συνάμα μοντέρνο τρόπο. Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο θα στοιχίσει στο μέλλον η απουσία του Cory Jack Berry, αλλά σίγουρα η Elin Larsson είναι μία μεγάλη front woman και το μέλλον προμηνύεται λαμπρό.

Στα αρνητικά, ότι παίξανε μόνο έντεκα τραγούδια και η εμφάνισή τους κράτησε γύρω στη μία ώρα. Θα προτιμούσα να άκουγα ένα δύο τραγούδια ακόμη όπως τα “Jupiter” και “Gypsy” από το άλμπουμ ή και το “Mind Exit” από “Live At RockPalastEP. Δεν πειράζει όμως, τους συγχωρούμε γιατί τους αγαπάμε και αναμένουμε τη νέα τους (Live)  δουλειά, η οποία και θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου. Εις το επανιδείν…  

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο rocktime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου