Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Επανακυκλοφορίες σε βινύλιο από τους Iron Maiden

Σύμφωνα  με την επίσημη ιστοσελίδα των Ιron Maiden η  Parlophone θα επανακυκλοφορήσει σε 180 γραμμαρίων μαύρο βινύλιο τους οκτώ πρώτους δίσκους της καριέρας τους όπως επίσης και όλα τα 7” που βγήκαν την περίοδο αυτή. 

Επιπλέον θα εκδοθεί σε περιορισμένη ποσότητα συλλεκτική κασετίνα η οποία θα περιλαμβάνει και τα οκτώ άλμπουμ.

Η διάθεση των βινυλίων θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα δύο μηνών και σε καθορισμένες ημερομηνίες. Πιο συγκεκριμένα στις 13, 27 Οκτωβρίου και στις 24 Νοεμβρίου 2014. 

Σύντομα πρόκειται να δοθεί, στην σελίδα των Iron Maiden, ο σύνδεσμος στον οποίο μπορούν να κάνουν την προ-παραγγελία τους οι ενδιαφερόμενοι. 

Τα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν είναι τα:
Iron Maiden
Killers
The Number Of The Beast
Piece Of Mind
Powerslave
Live After Death
Somewhere In Time
Seventh Son Of A Seventh Son

και σε 7” 45rpm τα
Running Free b/w Burning Ambition
Sanctuary b/w Drifter (live) and I’ve Got The Fire (live)
Women In Uniform b/w Invasion
Twilight Zone/Wrathchild
Purgatory b/w Genghis Khan
Run To The Hills b/w Total Eclipse
The Number Of The Beast b/w Remember Tomorrow
Flight Of Icarus b/w I’ve Got The Fire
The Trooper b/w Cross-Eyed Mary
2 Minutes To Midnight b/w King Of Twilight
Aces High b/w King Of Twilight
Running Free (live) b/w Sanctuary (live)
Run To The Hills (live) b/w Phantom Of The Opera (live)
Wasted Years b/w Reach Out
Stranger In A Strange Land b/w That Girl
Can I Play With Madness b/w Black Bart Blues
The Evil That Men Do b/w Prowler ’88
The Clairvoyant b/w The Prisoner (live)
Infinite Dreams b/w Killers (live)

Πρωτοδημοσιεύθηκε στὸ Feela Rocka webzine στὶς 27 Αὐγούστου 2014.
http://katerinaboudouri.blogspot.gr/2014/08/iron-maiden.html

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Guardians Of The Ancient Wisdom

   Ὁ Ian Shirley, ἐκδότης τοῦ Rare Record Price Guide, τῆς Βίβλου τῶνπανταχοῦραστῶν τοῦ βινυλίου, ποὺ ἐκδίδεται κάθε δύο χρόνια μὲ τὴ συνδρομὴ τοῦ περιοδικοῦ Record Collector, συμμετεῖχε στὶς ἀρχὲς τῆς δεκαετίας τοῦ 80 σὲ μία post-punk goth μπάντα μὲ τὴν ὀνομασία  “Guardians Of The Ancient Wisdom” ποὺ εἶχαν προέλθει ἀπό τὶς στάχτες τῶν Distinctive Drone, Clockwork Addiction καὶ Black Druids. 
   Οἱ μουσικὲς τους ἐπιρροὲς προέρχονταν ἀπὸ μπάντες ὃπως οἱ Joy Division, oἱ Bauhaus καὶ οἱ Killing Joke καὶ πραγματοποίησαν κάποιες live ἐμφανίσεις oἱ ὁποῖες καὶ ἠχογραφήθηκαν. Μία ἐξ αὐτῶν βρέθηκε πρόσφατα ὅπου μάλιστα συμμετεῖχε καὶ στὴ σύνθεση τῆς μπάντας ὁ Rob “The Major”  Maidens στὰ τύμπανα καὶ ὁ Ian Shirleyχοντας ἐμπειρία ἀπὸ τὶς ἐκδόσεις βινυλίου τοῦ Record Collector ἀποφάσισε νὰ τὴν ἐκδώσει σὲ διπλὸ βινύλιο μαζί μὲ κάποιες ἂλλες ἠχογραφήσεις τῆς μπάντας. 
Τὸ διπλὸ βινύλιο θὰ κυκλοφορήσει μεταξὺ Δεκεμβρίου 2014 καὶ Ἰανουαρίου 2015 σε 300 περιορισμένης ἒκδοσης hand-numbered heavy audiophile vinyl μὲ χειροποίητο ἐξώφυλλο. 
  Ἢδη ὁ Ian Shirley ἒχει ἀνεβάσει στὸ YouTubeνα ἀπόσπασμα.

   Ἀκοῦστε παρακάτω τὸ μουσικὸ βίντεο

Πρωτοδημοσιεύθηκε στὸ Feela Rocka webzine στὶς 12 Αὐγούστου 2014.

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Συνέντευξη με τους RELOAD


Οι Reload , ανήκουν στον χώρο του μελωδικού Heavy Rock, κι εδρεύουν  στην Λάρισα.
Μετράνε μόλις δύο χρόνια ύπαρξης, χωρίς ωστόσο να είναι νέοι στον χώρο μια που τα μέλη του, έχουν διαγράψει αξιόλογη  πορεία είτε ατομικά, είτε συμμετέχοντας σε διάφορα συγκροτήματα.

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτους τους άλμπουμ "Hotter Than A Bullet", από την ROAR στις 10 Αυγούστου ο συνεργάτης του FeelaRocka, Δημήτρης Σαλτογιάννης ήρθε σε επαφή μαζί τους και με χαρά δέχτηκαν να μιλήσουν για την μέχρι τώρα πορεία τους και για τα μελλοντικά τους σχέδια.


Καλώς ήρθατε  Reload , στo  FeelaRocka.

Καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Σας ευχόμαστε καλή αρχή στη νέα σας προσπάθεια.

Με μόλις δύο χρόνια ύπαρξης ως Reload, αλλά όλοι προέρχεστε από διαφορετικά συγκροτήματα. Ποια είναι η πορεία σας μέχρι τώρα;  

Όλοι ασχολούμαστε με τη μουσική με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αρκετά χρόνια. Τρία από τα μέλη μας (Τeo, Κώστας, Μαριανίκη) έχουν βρεθεί και στην ίδια μπάντα πριν κάποιο καιρό (σ.σ. Heart Attack). Αυτός ήταν και ένας από τους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους θέλαμε πολύ να φτιάξουμε ένα δικό μας συγκρότημα.
       
Αναφορικά, ο Κώστας (φωνή) είναι και τραγουδιστής των Power Crue, όπως και η Μαριανίκη (drums – back vocals) drummer και τραγουδίστρια των Normah. Επίσης ο Teo  (κιθάρα) και ο Ηλίας (μπάσο) έχουν κυκλοφορήσει solo δίσκους ( ως Teo Ross και Isospin αντίστοιχα) και έχουν συμμετάσχει σε άλλες μπάντες. Όσον αφορά στον Τάσο (κιθάρα) μπορεί να μην υπήρξε μέλος κάποιου συγκροτήματος, έχει ομως συμμετάσχει ως guest στα 2 προσωπικά albums του Ηλία (Isospin)  και δουλεύει τόσο συνθετικά, όσο και παιχτικά εξίσου με όλα τα υπόλοιπα μέλη.

Ως Reload τώρα, είχαμε την τύχη στην πρώτη μας ζωντανή εμφάνιση, να ανοίξουμε τη συναυλία των θρυλικών Warlord στην Λάρισα και αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί μια πολύ δυναμική αρχή. Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε μια σειρά από εμφανίσεις στην Ελλάδα για την προώθηση του πρώτου μας δίσκου ‘’Ηotter Than A Bullet’’ ο οποίος κυκλοφορεί στις 10 Αυγούστου από τη Rock Of Angels Records IKE.

Οι κριτικές που αποκομίσατε παίζοντας support στην εμφάνιση των Warlord, υπήρξαν θετικές. Ποια είναι η εμπειρία που αποκομίσατε από την εμφάνιση αυτή; 

Το γεγονός αυτό ήταν μεγάλη τιμή για μας και ταυτόχρονα τεράστια ευθύνη. Δεν συμβαίνει συχνά μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα να πέφτει κατευθείαν σε τόσο βαθιά νερά!  Με την εμφάνισή μας αποδείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε επάξια στο ύψος των περιστάσεων και ευελπιστούμε στο μέλλον να έχουμε ανάλογες τέτοιες ευκαιρίες.  Σίγουρα το γεγονός ότι είχαμε τόση θετική ανταπόκριση από τον κόσμο μας γέμισε με περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά και περισσότερη όρεξη για δουλειά! Πρώτο crash test λοιπόν... θετικό!

Ας επιστρέψουμε τώρα στους Reload και στην μέχρι τώρα πορεία σας.  Να σας ρωτήσω καταρχήν πως προέκυψε η ονομασία του συγκροτήματος;

Μετά από αρκετή έρευνα και αφού τα περισσότερα από τα ονόματα στα οποία είχαμε καταλήξει υπήρχαν ήδη , ο Τeο πρότεινε τη λέξη ‘’Reload’’ (επηρεασμένος από το δίσκο των Metallica, μιας και είναι από τa αγαπημένα του συγκροτήματα) . Άρεσε σε όλους και το κρατήσαμε!


Και μια που αναφερθήκατε σε επιρροές, ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές δεδομένου του γεγονότος ότι κινείστε στα πλαίσια του Melodic Hard Rock;

Europe, Scorpions, Gotthard, Jaded Heart, Steel Panther, H.E.A.T. είναι μερικά από τα συγκροτήματα που έχουν επηρεάσει το ύφος μας! Από κει και πέρα ο καθένας μας έχει τις δικές του καταβολές , από κλασσικό Rock μέχρι Progressive και Death Metal! 


Σε λίγες μέρες  πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο σας άλμπουμ “Hotter Than A Bullet”. Θα θέλατε να μας πείτε κάποια πράγματα  γι ' αυτό; 

Το "Hotter Than A Bullet" αποτελείται από 10 κομμάτια που μουσικά κινούνται ως επί το πλείστον, όπως προαναφέρθηκε, στο πλαίσια του μελωδικού hard rock. Ωραίες μελωδίες, groovy ρυθμοί, πιασάρικα ρεφρέν και δυναμικά φωνητικά συνθέτουν την εικόνα ενός άλμπουμ που είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Sound Symmetry Studio στην Αθήνα με τη βοήθεια του Bob Katsionis ενώ η μίξη και το mastering έγιναν στο Lunatech Sounds Studio στην Κατερίνη από τον Δημήτρη Δούβρα.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 10 Αυγούστου από τη Rock Of Angels Records IKE. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη είτε να το προ παραγγείλουν σε φυσική μορφή, είτε να το αγοράσουν άμεσα σε ψηφιακή μορφή από το site της εταιρίας (www.roar.gr). Δείγματα της δουλειάς μας υπάρχουν ήδη στη σελίδα μας στο Facebook (www.facebook.com/ReloadGr) αλλά και στο κανάλι μας στο Youtube.
Η συνεργασία με τον Bob Katsionis, πώς προέκυψε? 

Λίγους μήνες πριν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω στο άλμπουμ , ο Teo είχε ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για το solo δίσκο του (‘’Road To Neverland’’) την παραγωγή του οποίου είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Βοb Katsionis! Οπότε υπήρχε ένας από μας που είχε ξαναδουλέψει μαζί του και τον πρότεινε ανεπιφύλακτα! Είναι ένας μουσικός που ξέρει καλά το είδος που θέλαμε να παίξουμε, αγάπησε τα κομμάτια μας από την αρχή και με την εμπειρία του και τις συμβουλές του, έδωσε και αυτός μαζί μας τον καλύτερό του εαυτό για να πετύχουμε το στόχο μας.


Ονομάσατε το άλμπουμ σας,  “Hotter Than A Bullet”. Θεωρείτε ότι η ονομασία αυτή εκφράζει τη μουσική σας; 

Η ονομασία του album είναι μια αλληγορική έκφραση του πάθους που διακατέχει τη μουσική μας. Ο εν λόγω συμβολισμός του τίτλου είναι  (εσκεμμένα) ανοιχτός σε ερμηνείες έτσι ώστε ο  καθένας να μπορεί να τον αντιληφθεί μέσα από τη μουσική μας με το δικό του τρόπο σχηματίζοντας τις δικές του εικόνες. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία του!

Οι στίχοι, πού αναφέρονται;

Οι στίχοι αφορούν καταστάσεις της καθημερινότητάς μας...Οι άνθρωποι ξέρεις, ερωτεύονται, κάνουν τρέλες, αγωνιούν, ονειροπoλούν, απογοητεύονται... Ήταν αδύνατον λοιπόν να μην αναφερθούμε σε όλα αυτά. Η μουσική δημιουργεί συναισθήματα, τα οποία γίνονται λόγος...Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάναμε μια καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα και ότι οι στίχοι μας θα έχουν να πουν κάτι στους ακροατές μας!


Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ από ένα ελληνικό συγκρότημα ιδιαίτερα όταν αυτό εδρεύει στην επαρχία;

Η γνώμη μας είναι πως στη σημερινή εποχή με την πρόοδο της τεχνολογίας και τη ραγδαία ανάπτυξη των social media δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο η τοποθεσία. Στο  δημιουργικό κομμάτι,  από τη σύνθεση, τις ηχογραφήσεις μέχρι και τη μίξη-mastering , τα τεχνολογικά μέσα έχουν κάνει τη ζωή των μουσικών (αλλά και των παραγωγών) πιο εύκολη με αποτέλεσμα οι διαδικασίες αυτές να είναι λιγότερο χρονοβόρες, βγάζοντας ουσιαστικά απ΄ την εξίσωση την μεταβλητή "location".

Σε επίπεδο προβολής και προώθησης, υπάρχουν πολλά εργαλεία που προσφέρουν δυνητικά άπειρες δυνατότητες προβολής και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να ακουστεί κάποιος στο ευρύ κοινό. Συνεπώς, ανεξαρτήτως τοποθεσίας, όταν μια μπάντα δουλεύει με σωστό και μεθοδικό τρόπο, παίζει καλή μουσική και είναι επικοινωνιακή, οι ευκαιρίες δεν αργούν να εμφανιστούν , είτε αυτές λέγονται δισκογραφικές εταιρίες, είτε προτάσεις για live κλπ.


Υπήρξαν άνθρωποι που στήριξαν την προσπάθειά σας; 

Σαφέστατα, υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια μας με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μιχάλη Αδαμόπουλο και την εταιρία Warcry Entertainment Group (www.warcry.gr) οι οποίοι αφενός μας εμπιστεύτηκαν τη θέση του support band στους Warlord και μας έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσουμε live τη δουλειά μας δίπλα σε ένα τόσο θρυλικό συγκρότημα, αφετέρου μεσολάβησαν καθοριστικά στις διαπραγματεύσεις κατά την προσπάθεια εξεύρεσης δισκογραφικού συμβολαίου.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον κ. Άκη Κοσμίδη και τη δισκογραφική εταιρία Rock Of Angels Records IKE (www.roar.gr) για την έμπρακτη εμπιστοσύνη τους και την στήριξή τους σε κάθε μας βήμα. Είναι πολύ σημαντικό να πορεύεσαι δισκογραφικά γνωρίζοντας ότι στηρίζεσαι από ανθρώπους  με ήθος, συνέπεια και επαγγελματισμό.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας  όσον αφορά  το άλμπουμ; 

Προσδοκούμε ότι το άλμπουμ θα πάει καλά.  Το στυλ της μουσικής μας είναι τέτοιο που μπορεί γίνει αρεστό σε  μια ευρεία γκάμα κοινού και εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό. Οι εντυπώσεις άλλωστε και το feedback που παίρνουμε  για τα τραγούδια που έχουμε δημοσιοποιήσει έως τώρα είναι πολύ ενθαρρυντικά.Είμαστε λοιπόν αν μη τι άλλο αισιόδοξοι!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; 

Στόχος μας είναι μετά την κυκλοφορία του album να επικεντρωθούμε στο να το υποστηρίξουμε  με live εμφανίσεις σε Ελλάδα και γιατί όχι -αν μας δοθεί η ευκαιρία-και στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από μια live παρουσίαση του δίσκου τον Σεπτέμβρη στη Λάρισα . Δεν  μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι επίσημο ακόμα, όμως βρισκόμαστε σε συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Από κει και πέρα, έχουμε ήδη αρχίσει να δουλεύουμε πάνω σε κάποιες νέες ιδέες και να συγκεντρώνουμε υλικό για το δεύτερο δίσκο μας, προτεραιότητά μας παρόλα αυτά τη δεδομένη στιγμή είναι τα live.Για όλα τα παραπάνω βέβαια (και όχι μόνο)  μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη σελίδα των Reload στο Facebook (www.facebook.com/ReloadGr).


Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο; Πιστεύετε ότι μία κυκλοφορία σε αναλογική μορφή (πχ ένα 7΄΄ single) θα σας βοηθούσε επαγγελματικά; 

Δεν θα ήμασταν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως δεν έχουμε προς το παρόν κάποια τέτοια πληροφόρηση από την δισκογραφική μας εταιρία. Στο μέλλον βέβαια ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Τώρα όσον αφορά το αν μια τέτοια ενέργεια θα μας βοηθούσε επαγγελματικά, είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το προβλέψουμε εκ των προτέρων. Όντας μια καινούρια μπάντα ίσως μια τέτοια κίνηση να φαντάζει λίγο πρόωρη. Αναγνωρίζουμε σαφώς οτι  το βινύλιο έχει φανατικούς οπαδούς και μια ιδιαίτερη γοητεία. Θα ξεκινήσουμε όμως με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και βλέπουμε! One step at a time.


Ποια είναι η κατάσταση της ροκ μουσικής σκηνής στη Λάρισα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα; Πως την κρίνετε; 

Η ροκ μουσική σκηνή στην Ελλάδα βρίσκεται σε άνθηση. Ειδικά στη Λάρισα, υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες μπάντες που προσπαθούν να αναδείξουν τη μουσική τους και μερικές το έχουν καταφέρει ξεφεύγοντας  ακόμα κι από τα στενά ελληνικά σύνορα. Πέραν όμως των συγκροτημάτων, υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύοντας σκληρά, έχουν αλλάξει το συναυλιακό χάρτη της χώρας μας σπάζοντας το κατεστημένο, και φέρνοντας μεγάλα ονόματα για live εμφανίσεις στην επαρχία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το live των Warlord.


Ο επίλογος ανήκει σε εσάς ,αφού πρώτα σας ευχαριστήσουμε και σας ευχηθούμε  ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά σας σχέδια.

Ευχόμαστε το "Hotter Than A Bullet" να χαρίσει στον κόσμο ευχάριστες στιγμές ακρόασης και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας στηρίζουν. Τέλος, θέλουμε να παροτρύνουμε τον κόσμο να στηρίζει τις ελληνικές μπάντες αλλά και τα συναυλιακά δρώμενα της πόλης μας, διότι έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι και αξιόλογους μουσικούς διαθέτουμε αλλά και αξιόλογους διοργανωτές. Load up your guns!

Ακούστε το music video του "Fight": 


Reload 
Κώστας Τόκας  Lead Vocals
Teo Ross  Guitars
Τάσος Λαζαρίδης  Guitars
Μαριανίκη Τόκα Drums,Backing Vocals
Ηλίας Παπαδόπουλος  Bass

Links

 Η συνέντευξη πρωτοδημοσιεύθηκε στο Feela Rocka webzine την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014.  
http://katerinaboudouri.blogspot.gr/2014/08/reload.html

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Blues Pills – High Class Woman (Official video)



 O Blues Pills, μὲ ἀφορμὴ τὴν κυκλοφορία τοῦ πρώτου τους ὀμώνυμου full length album, κυκλοφόρησαν μέσω τοῦ καναλιοῦ τους στὸ YouTube τὸ official music video γιὰ τὸ “High Class Woman”, τραγούδι ποὺ ἀνοίγει μὲ ἐντυπωσιακό τρόπο τὸ προαναφερθὲν ἄλμπουμ.
   Ἔχοντας τὶς ρίζες τους στὰ 60’ς και 70’ς καὶ ἐπηρεασμένοι ἀπὸ καλλιτέχνες ὅπως Jimi Hendrix, οἱ Free, οἱ Led Zeppelin καὶ οἱ Black Sabbath ἐκφράζουν μὲ ἕνα φρέσκο καὶ συνάμα συναρπαστικὸ τρόπο τὴν ἐπιστροφή τῆς rock μουσικῆς στὴν ἐποχή αὐτή


Δεῖτε παρακάτω τὸ video:


Πρωτοδημοσιεύθηκε στὶς 4 Αὐγούστου 2014 στὸ Feela Rocka WebZine