Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Enemy Of Reality – VaultOfAcanthus – Pandora’s Box Live στο Stage 5 Οκτωβρίου 2014

  Τη συναυλία ανοίξανε οι Pandoras Box από τη Λάρισα, μία progressive metal μπάντα οι οποίοι φυσικά παίζανε εντός έδρας στο γνώριμο γι’ αυτούς και φιλόξενο χώρο του Stage. Με πολύ καλή σκηνική παρουσία αφήσανε για ακόμη μία φορά τις καλύτερες εντυπώσεις παίζοντας τραγούδια όπως “Into My Eyes”, “Last Time”, “Revenge”, “Crimes Of Love” και “The Fortune Teller”. Το τελευταίο μάλιστα τραγούδι είναι καινούριο και συμφωνα με τις εκτιμήσεις της μπάντας θα κυκλοφορήσει, μαζί με το υπόλοιπο νέο υλικό στα μέσα του 2015.

 Στη συνέχεια οι VaultOfAcanthus από το Αίγιο οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη τους τραγουδίστρια, η Αγγελική αποχώρησε από την μπάντα λίγο πριν κλείσει η συμφωνία για τη συγκεκριμένη συναυλία, εντούτοις την αντικατέστησαν επάξια με την Ρούμπυ Μπουζιώτη η οποία μας εντυπωσίασε με τη φωνή της. Η πολυπλοκότητα των συνθέσεων του γκρουπ που κυμαίνεται από το οπερετικό progressive ενώ ανιχνεύει παράλληλα τα μονοπάτια του Power και του Blues και ταυτόχρονα η φρέσκια αύρα που έφερε η μόλις πρόσφατη είσοδος της Ρούμπυ στο συγκρότημα ήταν η πιο κατάλληλη εισαγωγή για να υποδεχτούμε στη σκηνή τους headliners Enemy Of Reality. Παίξανε παλιότερα τραγούδια όπως τα “Miserable Battle”, “An Acanthus Tale” (το πρώτο τους video clip), “The Others Are Gone” και νέα τραγούδια, όπως το άκρως "μπλουζίστικο" (sic) "Α Constant End", από τον επερχόμενο δίσκο τους, καθώς μπαίνουνε το Δεκέμβρη στο studio για ηχογραφήσεις και κλείσανε το set με το “From Now On” τραγούδι που ανοίγει το προηγούμενο άλμπουμ τους "An Acanthus Tale”.  
   Στο τέλος εμφανίστηκαν οι Enemy Of Reality παίζοντας ένα setlist που βασιζόταν εξ’ολοκλήρου στο πρώτο τους άλμπουμ “Rejected Gods”, μία άκρως επαγγελματική δουλειά που έφερε νέα πνοή στο συμφωνικό μέταλ και πήρε διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Παίζοντας τη δεύτερη τους μόλις συναυλία σαν μπάντα (προηγήθηκε η εμφάνισή τους στα Τρίκαλα την προηγούμενη μέρα) έδειξαν ότι είναι μια αρκετά δεμένη μπάντα και ουσιαστικά κάνανε προθέρμανση για τις επερχόμενες συναυλίες στο Βέλγιο. Καθήλωσαν το κοινό τόσο με την τεχνική κατάρτιση των μελών τους, του Στυλιανού στην κιθάρα, της Μαριάνθης στα πλήκτρα, του Θάνου στο μπάσο και του Φίλιππου στα τύμπανα ενώ η οπερετική φωνή της Ηλιάνας μας μάγεψε με το ύψος της και την πολυπλοκότητά της. Τραγούδια όπως τα “My Own Master”, “Bargaining”, “Needle Bites” και “Torn Apart” (με το οποίο και κλείσανε τη συναυλία) μας έδειξαν ότι η μπάντα αυτή έχει πολύ μέλλον μπροστά της.
   Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η συναυλία πέτυχε το σκοπό της, δηλαδή να καταστήσει γνωστούς στο κοινό μπάντες όπως οι Pandora's Box και οι VaultOfAcanthus και να μας εισαγάγει στον συμφωνικό μονοπάτι των Enemy Of Reality. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου