Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Hellenic Metal Army Festival vol 1



Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014 στο Stage


   Ο Σύλλογος Φίλων Ροκ και Μέταλ Μουσικής «Μεταλλουργείο»  διοργάνωσε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο φιλόξενο χώρο του Stage στη Λάρισα το φεστιβάλ Hellenic Metal Army vol 1. Στη διοργάνωση συμμετείχαν τέσσερις μπάντες οι οποίες καλύπτανε γεωγραφικά σχεδόν όλη την ελληνική επικράτεια και μουσικά τον ευρύτερο χώρο της Μέταλ μουσικής.
   Το φεστιβάλ άνοιξαν οι Enemy Closer, ένα συγκρότημα από το Αγρίνιο οι οποίοι έπαιξαν ένα μείγμα death thash hardcore ξεκινώντας έτσι με τους καλύτερους οιωνούς το φεστιβάλ. Oι Enemy Closer ξεκίνησαν ως μπάντα διασκευών και όπως μας ενημέρωσε ο τραγουδιστής του γκρουπ, ο Δημήτρης, ετοιμάζουν πλέον τη δικιά τους δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει το Πάσχα.


   Τη σκυτάλη πήρανε οι Storrmbringer από την πόλη του Βόλου (με την προσθήκη του Λαρισαίου Κώστα Μπαρμπούζα στο μπάσο) και παρουσιάσανε ένα epic power metal με έντονα progressive στοιχεία ερμηνεύοντας τραγούδια, τόσο από τις υπάρχουσες δουλειές όσο και νέα κομμάτια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Further Beyond, Storrmbringer, Sword Of Destiny, Kingdom Of Heaven, ενώ κλείσανε με το Tears Of Angels από το Further Beyond ΕΡ.



   Οι War Device από τις Σέρρες ανέβηκαν στη συνέχεια στο πάλκο και το παλιομοδίτικο thrash metal μου θύμισε έντονα Dark Angel και Slayer. Γεμάτοι κέφι και ενέργεια χάρισαν στο κοινό ατελείωτο head banging ερμηνεύοντας τραγούδια όπως Whisper Of Souls, Rain, Lunatic Rapes, Kingdom Of Ice, Shattering My Thoughts, Embrace The Pain, Rehab Beyond Perfection και Μ.Ι.Ρ. από το Whispers Of Souls, τα Anger και Evil Death And Hell από το ΕΡ, ενώ κλείσανε με τα Under The Guillotine (Kreator) και War Device

   Έσχατοι οι Dark Nightmare από τα Γρεβενά οι οποίοι είχαν και τους περισσότερους φίλους που κάνανε αισθητή την παρουσία τους. Μπάντα με σαφείς epic κατευθύνσεις δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους και παρουσιάσανε κομμάτια από όλη τους τη δισκογραφία τους όπως τα The Battlefield Calling My Name, Hawks Of War, Despair And Hope (Έπος!!!), Blood Land, Planked, The Voyage, Invaders και Dragonlakes μεταξύ άλλων.

   Στα αρνητικά της βραδιάς η μικρή προσέλευση κόσμου (γύρω στα 100 άτομα) η οποία δικαιολογείται εν μέρει από την ταυτόχρονη διοργάνωση του 4oυ φεστιβάλ Βρύσης στον Τύρναβο.

Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στο after party που ακολούθησε στο Μεταλλουργείο με την συμμετοχή φυσικά και των συγκροτημάτων. 


Με τον Μάκη από War Device και τον Greg από το "Μεταλλουργείο"που διοργάνωσε και τη συναυλία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου